Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü, dün düzenlenen ziyaret ve törenlerle kutlandı.

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü kutlandı

Dün sabah ilk olarak Milas Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyaret edilerek, şehitlerin kabirlerine çiçekler kondu ve dualar edildi.

Daha sonra Atapark’ta devam eden etkinliklte, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter veşehit yakını Turan Sevinç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler kondu ve saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı söylendi. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milas Garnizon Komutanlığı’nda görevli Hava İstihkâm Üsteğmen Ozan Can Yeşilyurt yaptı. 

Üsteğmen Yeşilyurt konuşmasında, “Bugün; yakın tarihimizin şeref sayfalarına altın harflerle yazılmış, sonuçları ile milletimizin kaderini ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümüdür. Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktası olup, ülkelerin güç dengelerini değiştiren, Türk milletinin kaderini ve zaman akışını değiştiren, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesini tutuşturan, yüce Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı, tarihi bir zaferdir.
Siperler arasındaki mesafenin sadece birkaç metre ve ölümün kaçınılmaz olduğu bir muharebede, öleni görüp kısa bir süre sonra kendisinin de öleceğini bildiği halde tereddüt etmeden, anaların kucağından giden kınalı kuzuların yılmadan savaşarak, milletimizin özgüven duygusunu yeniden kuvvetlendiren Çanakkale ruhunun oluştuğu gündür. Kutlu olsun.
Bugün aynı zamanda, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunması, bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanması ve yüce milletimizin bağımsızlığı uğruna ölmeyi şeref bilip, hayatlarını feda ederek bütün rütbelerin en yücesi olan şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anma günüdür.
Vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditler karşısında bu büyük millet, şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. “bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizesi bu anlayışımızın bir göstergesidir” dedikten sonra, şehit ailelerine ve şehitlerimize hitap ederek, konuşmasının sonunda, “Biliniz ki; tertemiz kanlarınızla suladığınız kutsal vatanımız, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karada, denizde ve havada en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu uğurda bizler de sizler gibi, vatanın asker yeminine sadık, yılmaz ve yenilmez bekçileri olarak gerektiğinde canımızı seve seve feda etmeye hazırız.
Yüreklerimizde yaktığınız ateş; Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, Atatürk ilke ve inkılaplarına yönelecek her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede, sarsılmaz inancımıza, tükenmez gücümüze ebedi kaynak teşkil etmektedir.
Bu vatan için, canını feda eden tüm şehitlerimize ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet diliyoruz. Hayatta olan tüm gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor; sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Aziz şehitlerimizin önünde, bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyoruz” dedi.

Daha sonra, okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri Kaymakam Böke, Garnizon Komutanı Albay Demiryakan ve Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter tarafından verildi.

KAYMAKAM BÖKE ŞEHİT AİLELERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Kaymakam Böke 18 Mart Şehitleri Anma günü münasebetiyle Şehit aileleri ve yakınları ile bir araya geldi.

Milas Halk Eğitim Merkezinde şehit yakınlarımız ile biraraya gelen Kaymakam Böke’ye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran ile Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram eşlik etti.

Kaymakam Böke şehit yakınları ile teker teker ilgilenerek talepleri ve isteklerini sorarak gelen taleplerin değerlendirilmesi için SYDV Müdürü Cihan Kuran’a talimat verdi.

Kaymakam Böke şehit yakınlarımız ile sohbet ederek ”Devletimizin kapıları, telefonlarımız her zaman siz değerli şehit ailelerimize açıktır. Her ne olursa olsun doğrudan bana ulaşabilirsiniz. Vatan uğrunda şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, siz yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık