Cennet ormanlar çöp ve molozla kirleniyor

115 bin hektarla Türkiye’nin en fazla orman varlığına sahip ilçelerinden biri olan Milas’ta, orman sahalarına atılan moloz ve çöpler tepki çekiyor. Yaz aylarında yaşanabilecek kasıtlı yangın tehlikesine de dikkat çeken vatandaşlar, ormanlardaki güvenlik kamerası sayısının ve tespiti halinde uygulanan cezai yaptırımların artırılmasını istedi.

Cennet ormanlar çöp ve molozla kirleniyor

Yasadışı şekilde bırakılan moloz ve hafriyatlar nedeniyle ormanlar çöplüğe dönüştü. Yasal döküm alanını kullanmak için ödeme yapmaktan kaçınan kamyoncular ve bölge sakinleri, molozları gece saatlerinde çevrede bulunan ormanlık alana döküyor.
Vatandaşlarca atılan moloz, hurda ev eşyaları, ağaç dalları, boya kutuları, lastik parçaları çevresel tehdit oluşturuyor. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından rastgele dökülen inşaat molozları ve atıklar vatandaşlardan da büyük tepki görüyor. Vatandaşlar çam ormanına sorumsuz kişiler tarafından gizlice döküldüğü düşünülen hafriyat ve atıkların bir an önce temizlenmesini istiyor. Öte yandan atıklar, yaz aylarında yangın riski de oluşturuyor.
Vatandaşlar, ormanlara çöp ve moloz atıkların önlenebilmesi için ormanlardaki kamera sayısının ve tespiti halinde uygulanan cezai yaptırımların artırılmasını istiyor.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediyesi, ormanlardan bir günde 65 ton atık malzeme topladı.
2019 yılında yapılan rutin kontroller ve yapılan incelemeler sonrası kaçak hafriyat dökümü yapan ya da bahçe atıklarını gelişi güzel atan kişi ve işletmelere çok sayıda cezai işlem uygulandı. Döküm sahası dışında kaçak olarak hafriyat döken kişi veya işletmelere ilk seferde 392 TL olmak üzere, 20 bin TL'ye kadar para cezası uygulanıyor.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık