Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Cennet ormanlarında gezi keyfi

Milas’a bağlı Fesleğen Yaylası, her mevsimde her kuşaktan doğaseverleri ağırlıyor. Merkezi Kuşadası’nda bulunan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD), geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdiği gezide Fesleğen Yaylası’nda doğa yürüyüşü yaptı.

Cennet ormanlarında gezi keyfi
  • 18 October 2019, Friday 9:58

EKODOSD üyeleri, doğal ve kültürel varlıkların yerinde görülmesi ve bilgi sahibi olunması amacıyla başlattığı etkinliklerden ilkini Milas’a bağlı Fesleğen Yaylası’nda düzenledi.
Üyelerin varsa sorunlarına duyarlılık göstermesi, doğayı kirletmeden, zarar vermeden, doğadan bir şey toplamadan, yerel halkın geleneksel yaşamlarına saygı duyarak ve onların ekonomisine katkı yapacak ürün alışverişleri yaparak ve koruma-kullanma dengesi gözeterek düzenlediği etkinliklerden ilki için Milas’a bağlı Fesleğen Yaylası seçildi.
EKODOSD üyeleri, Fesleğen Yaylası’nın çam ormanları içinde, Gökova’nın panoramik manzarasını izleyerek harika bir havada yürüdü.
Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın romanlarında geçen ve 650 metre yüksekliğindeki Fesleğen Yaylası’ndan denize inen üyeler, “Ege’nin en iyi balını biz üretiyoruz” diyen Fesleğen köylülerinden bal ve ceviz alarak katkıda bulundu.
Yürüyüşün bitiminde, Gökova’nın en güzel yerlerinden biri olan Ören’e gelindi. Ören’in pırıl pırıl sularında denize giren üyeler yorgunluklarını attıktan sonra Kuşadası’na geri döndü.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık