“Çevremizi temiz tutalım”!

A.Kemal KAŞKAR -

“Çevremizi temiz tutalım”!

Dünkü gazetemizde “Kent merkezinde ‘atık alanı’!” başlıklı haberimiz üzerine hemen harekete geçen Milas Belediyesi ekipleri, ilçemiz merkezindeki eski Tüccar Lokali binasının bahçesini bir güzel temizlediler.

Yetkililere teşekkür edip belediye emekçilerine ‘ellerinize kollarınıza sağlık’ deriz.

O haberimizde, “Zaman zaman bu gibi haberlerle, konuya duyarlılık gösteren belediyemizin çabalarıyla bahçenin temizlenmesi sağlanıyor ama ne çare!..

Sağolsun pekçok sevgili hemşehrimiz, genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla topyekün ve kararlılıkla bu ve benzeri birçok yerde kirletmeye devam ediyorlar.

Ellerine ne geçirdilerse oraya buraya atıyorlar, atıyorlar.

Dolayısıyla çok kısa bir sürede bu bahçe ambalaj atıklarıyla dolup dolup taşıyor. Ve ilçemiz merkezinde çok utandırıcı bir kirlilik ve görüntü kirliliği oluşuveriyor” demiş ve sevgili yurttaşlarımızda bu konuda güçlü bir farkındalık oluşturulması yönünde çaba gösterilmesi dileğimizi şu şekilde dile getirmiştik:

“Bu bahçeyi kuşatan yüksek demir parmaklıkların üzerine ‘uyarıcı-eğitici’ tabelalar asılmalı ve yurttaşlarımıza, yaptıkları şeyin ‘çok ayıp bir şey’ olduğu belirtilerek, ellerindeki, çoğunlukla pet şişeleri oraya buraya atmamaları, kısa bir süre ellerinde tutup, mutlaka ve mutlaka karşılarına çıkıverecek olan çöp-atık konteynırlarına, varillerine atmaları yönünde uyarılarda bulunulmalı.

Bu yönde bir kent bilinci oluşturulması için Milas Kent Konseyi de çağrıcı olabilir.

Milas Kent Konseyi’nce En Güzel Bahçe/Balkon yarışmaları düzenlenmeye çalışılan ilçemizin en merkezi noktasındaki bu tarihi bina, bir yandan yıkılmasın diye tahta dayamalarla ayakta tutulmaya çalışılırken öte yandan bahçesinin bu durumda olması tek kelimeyle AYIPTIR!

HEM DE ÇOK AYIP!”

Artık ayıp etmeyelim!..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık