CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya Milas’taydı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğitim ve Spor Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Cuma günü partisinin Milas İlçe Başkanlığı’nı ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya Milas’taydı

Muğla Milletvekili Suat Özcan ve İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun eşlik ettiği Kaya, ilk olarak Milas’ta kısa bir gezi gerçekleştirdi. Daha sonra parti binasında üyelerle bir araya gelen Kaya’nın 7 Kasım’da 61 yaşına girmesi dolayısıyla sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Pastasını üflerken gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kaya,  31 Mart 2019 seçimlerinde CHP’nin başarısına dikkat çekerek, “Muğla’da ve Türkiye’de umut oldunuz ama görevimiz bitmedi. Bir kongre sürecindesiniz. Yeni süreçte de önünüzdeki görev önce mekânları büyütmek, sonra da 31 Mart’taki yerel iktidarı genel iktidara, halkın iktidarına taşımaktır. Belediye seçimlerinde gösterdiğiniz başarı dolayısıyla sizi kutluyorum.” dedi.
Eski İlçe Başkanı Suat Özcan’a atıfta bulunan CHP’li Kaya, “Bir milletvekiliniz var Milas’tan, örgütten çıkma. Demek ki bu örgüt; milletvekili çıkarabiliyor, belediye başkanı çıkarabiliyor, neden bakan çıkaramasın? Muğla örgütüne bakan çıkarmak da yakışır.” şeklinde konuştu.
Ülke gündemine ilişkin de bir açıklama yapan Yıldırım Kaya, “Tek muratları, emperyalizme bu ülkenin topraklarının peşkeş çekilmesi. Trump oturduğu yerde oturacak, Trump’ın ağa babaları bu ülkeyi işgal ettiğinde Mustafa Kemal Atatürk yedi düvele karşı nasıl bağımsızlık mücadelesi yürütmüşse 13 Kasım’da Trump’ın yanına gidenler şunu unutmasın: Arkasında 82 milyon var.” dedi.
82 milyonun iradesinin bağımsızlık mücadelesi olduğunu kaydeden Kaya, “82 milyonun iradesi, emperyalizme karşı Türkiye’nin bağımsızlığını savunan iradedir. Mustafa Kemal Atatürk nasıl yedi düvele karşı mücadele etmiş başarmışsa, İsmet İnönü sadece savaş meydanlarında değil Lozan’da barış masasında nasıl söke söke bu halkın hakkını savunarak almışsa, Bülent Ecevit nasıl ki ABD emperyalizmine karşı ‘hadi ordan, sen kimsin, tarla da benim, tohum da benim, eken de benim, içen de benim’ diyerek meydan okumuşsa, Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına milliyetçiliğin ne demek olduğunu yazmışsa biz de Milliyetçilik bayrağını sonuna kadar taşıyacağız. CHP’nin milliyetçiliğine laf edecek kimse yoktur.” ifadelerini kullandı.
Açıklamaların sonunda partiye yeni katılan Hacıabti Mahalle Muhtarı Uğur Gökten ile Aslanyaka Mahalle Muhtarı Aydın Can’a rozetleri takıldı.
Daha sonra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a makamında ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, seçimlerdeki başarıları nedeniyle Başkan Tokat’ı kutlarken, önümüzdeki dönemde de başarılarının devam edeceğine olan inancını dile getirdi. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık