Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP KURULTAYI SONA ERDİ

Kılıçdaroğlu çok yükse oyla genel başkan seçildi Parti Meclisi’ne Muğla’dan Av.Gizem Özcan seçildi

CHP KURULTAYI SONA ERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin “İktidar Kurultayı’ adını verdiği 37.Olağan Kurultayı hafta sonu Ankara’da yapıldı. Muğla’dan CHP’li Belediye Başkanları’nın da içinde yer aldığı kurultay delegeleri de kurultayda yerlerini aldı.

Genel Başkanlık için aday olacaklarını belirten üç isim, aday olmak için gerekli kurultay delegesi imzası toplayamadıkları için, Kemel Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak girdiği kurultaydan oy kullanan 1318 delegenin 1251’inin oyunu alarak seçilmesi önemliydi.

Kurultayın ikinci günü yapılan ve CHP’nin bir sonraki kurultaya kadar en yüksek karar organı olan Parti Meclisi seçimlerinin de, Kılıçdaroğlu’nun açıklayacağı anahtar listeye göre seçilmesi bekleniyordu. Ancak, bu olmadı. 8’i Bilim Kurulu’ndan geleceği için 52 kişinin seçilerek geleceği Parti Meclisi için yapılan seçimlere çarşaf liste ile gidildi. Parti Meclisi’ne girmek isteyenlerin ismi bu çarşaf listeye yazıldı. 260 kişi Parti Meclisi çarşaf listesinde yer aldı. Kılıçdaroğlu ise, 52 kişilik değil, 80 kişilik bir anahtar liste yayınladı ve delegelerden bunların içinden 52 kişi seçmelerini istedi. Ancak yapılan oylama sonucu, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini 6 kişi deldi. CHP’nin mevcut MYK’sından 4 isim PM’ne giremedi. Eren Erdem, Gökhan Günaydın, Gaye Usluer, Aylin Nazlıaka, Müslüm Sarı ve Gürsel Erol, anahtar listeyi delerek PM’ne girdiler.

Kurultay öncesinde CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban Parti Meclisi’ne aday olacağını açıklamıştı. Ancak aday olmadı. Muğla’dan parti meclisine, Menteşe ilçesinde avukatlık yapan Av.Gizem Özcan,  cinsiyet ve gençlik kotasından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alarak girdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık