CHP Milletvekili Özcan’dan bir dizi ziyaret..

CHP Milletvekili Özcan’dan bir dizi ziyaret..

CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN  dünya ve ülkemiz gündemindeki çok önemli yerini koruyan Korona virüsü ile ilgili olarak İlimiz Muğla ile Milas, Menteşe ve Bodrum ilçelerimizde çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu açıkladı.
İlk olarak Milas’ta CHP  İlçe başkanı İlgin GÖKTEPE ile önce  Milas Belediye Başkanı Muhammet TOKAT daha sonra  Kaymakam Eren ARSLAN ile MİTSO Başkanı Reşit ÖZER’i  ziyaret ederek Milas’ta yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak bilgi aldı.
Milletvekili Özcan  Perşembe günü  Muğla programında önce CHP Muğla İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Adem ZEYBEKOĞLU ile birlikte sıra ile önce Muğla Ticaret Odası Başkanı Mustafa ERCAN, İl Sağlık Müdürü İskender GENÇER, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin GÜMÜŞ, Menteşe Kaymakamı Caner YILDIZ, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman GÜRÜN ve son olarak da Muğla Valisi Esengül CİVELEK’i makamında ziyaret ederek Korono virüsle ilgili olarak İlimizde yapılan çalışmalar ve mücadele ile ilgili olarak bilgi sahibi olduğunu belirtti
Cuma günü de Bodrum ilçesinde İlçe Başkanı Halil KARAHAN ile belediye Başkanı Ahmet ARAS ile Kaymakam Bekir YILDIZ’ı ziyaret ederek Bodrum Çalışmaları ile ilgili bilgi aldıktan sonra, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Muğla ilimizde Korinovirüs ile Mücadelenin yükünü en fazla çeken birimlerimizin başında  Belediyelerimiz ve kuşkusuz Başkanlarımız gelmektedir. Tüm İlçe Belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz dezenfeksiyon ve  ilaçlama çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüldüğünü, ihtiyaç sahiplerine gıda ve erzak yardımında bulunulduğunu, Sağlık çalışanlarımızın ulaşım sorununu hallettiklerini, kesilen su abonelerinin sularını açtıklarını, Hijyen olarak Eldiven ve Maske dağıtımı yaptıklarını kısaca mücadelenin her yerinde olmaya çalıştıklarını belirttiler.
Belediyeler ile STK’ların almış olduğu önlemler ve yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi sahibi olduktan sonra, hem kendisinin hem de çeşitli STK’ların görüş ve düşüncelerini Valimiz Esengül CİVELEK’e ilettim. Vali CİVELEK de Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda İl Pandemi kurulunun görüş ve düşünceleri doğrultusunda Muğla İl ve ilçelerinde gerekli önlemlerin alındığını, şimdilik herhangi bir sorun olmadığını, ihtiyaç duydukça alınmaya da devam edeceğini söyledi. Özellikle Muğla iline giriş ve çıkışların çok sıkı bir şekilde denetlendiğini söyledi.”
Suat Özcan, değerlendirmesinin sonunda da “özellikle vatandaşı doğrudan ilgilendiren hususlarda eksiklerin bulunduğunu, mücadelede başka önlemlerin alınmasının da gerekli ve zorunlu olduğunu düşüyorum ve öneriyorum” diyerek, şunları belirtti:
“1-) Küçük Esnaf tabir ettiğimiz, günlük kazançları ile geçinen Berber, Kuaför, Terzi, Çay ocağı ve Kahvehane gibi işletme sahiplerine Kredi dışında maddi destek sağlanmasını.
2-) Günlerden beri vatandaşa önce PTT sonra e-devlet üzerinden dağıtımının yapılacağı söylenen Maske ve eldivenlerin dağıtımının bir an önce yapılmasını,
3-) Koronovirüs İle mücadelenin en kritik unsurlarından gece gündüz hizmette bulunan Eczacılarımıza kayıtsız şartsız bir an önce test yapılmalıdır; ayrıca ilimizdeki test sayısı süratle artırılmalıdır.
4-) İnsanlar arasında sosyal mesafeye hiç uyulmadığını ve tedbir alınması gerekir.
5-) İl Pandemi Kuruluna mutlaka Sağlık örgütleri de dahil edilmelidir.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık