CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu:

​​​​​​​“14 MART TIP BAYRAMI’NIN TARİHSEL ÖNEMİNİ PANDEMİ KOŞULLARINDA DAHA İYİ KAVRIYORUZ. TÜM DOKTORLARIMIZA VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KUTLU OLSUN”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu:
  • 16 March 2021, Tuesday 11:10

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda şu görüşleri paylaştı:

“14 Mart Tıp Bayramı ülkemizin bağımsızlık mücadelesinden doğmuştur. İstanbul’un işgal altında olduğu 14 Mart 1919’da tıp öğrencileri Haydarpaşa’da dönemin hekimleri ile beraber işgali protesto ederler. Böylece 14 MART 1919 ilk Tıp Bayramı tarihimizde yerini alır.

Ülkemiz tarihi boyunca özgürlük ve bağımsızlık yanlısı düşüncelerinden geri adım atmayan hekimler, aynı zamanda demokrasinin, barışın, eşitliğin ve aydınlanmanın önemli temsilcileri oldular.

Bugün Tıp Bayramı’nın tarihsel anlamını çok daha iyi kavrıyoruz. Pandemi koşulları bağımsızlığın ve eşitlik özgürlük ve adalet fikriyle yoğurulmuş, bilimsel gelişmeyi temel alan Cumhuriyet fikrinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Cumhuriyet’in bütün değerlerini bir bir çürüten Tek Adam Rejimi, son yıllarda sağlık alanında yaptığı birçok akıl dışı düzenleme ile nitelikli bilim adamlarını, liyakatli sağlık çalışanlarını bezdirdi. İktidar, hiçbir gerekçe olmaksızın, sırf siyasi amaçları yüzünden tıp fakültelerini ikiye böldü. Binlerce sağlık çalışanını KHKlar ile ihraç etti, askeri hastaneleri kapattı. Sağlıkta şiddeti cezasızlıkla adeta ödüllendirdi. İktidarın temsilcileri ve ortakları, sırf fikir beyan ettiği ve gerçekleri söylediği için, Türk Tabipler Birliği'ne terörist dedi.

İktidardaki çağdışı zihniyet sadece doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza değil tüm halkımıza zarar vermektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tüm doktor ve sağlık çalışanlarına sözümüz, akıldışı ve partizan uygulamalara acilen son verip, bilimsel kıstaslara dayalı, halkın haklarını baz alan bir sağlık sistemini yeniden inşa etmektir. Tüm doktorların ve sağlık çalışanlarının hem emeklerinin karşılığı olan özlük haklarını tam olarak almasını sağlayacak hem de örgütlenmelerinin önündeki bütün engelleri kaldıracağız.

14 Mart’ın tarihine uygun şekilde, bağımsızlık ve Cumhuriyet anlayışıyla, sağlık camiamızın Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, pandemiye karşı verdiğimiz mücadelede yitirdiğimiz doktor ve sağlık çalışanlarını saygıyla anıyoruz. "                                                                                               

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık