Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay:  Milliyetçiliği ve dik duruşu Ecevit’ten öğrendik

CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, eski Başbakan ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümüyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay:  Milliyetçiliği ve dik duruşu Ecevit’ten öğrendik
  • 11 November 2019, Monday 9:07

Bülent Ecevit’in emperyalizm karşısında dik duruşun simgesi olduğunu belirten Erbay, “Sayın Ecevit, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na, afyon tarlalarına milliyetçiliği yazan, emperyalizm karşısında dik duran büyük bir siyaset insanıdır. O zamanın zor koşulları altında taviz vermeden Kıbrıs Barış Harekatını düzenlemiş, bütün tehditlere karşı asla duruşundan ödün vermemiş bir liderdir. Bize milliyetçiliğin lafla değil eylemle yapılması gerektiğini öğretmiştir. Biz de bugün CHP olarak onun bize öğrettiği yolda yürüyoruz.” dedi.  
Eski başbakanlardan ve CHP’nin üçüncü Genel Başkanı Bülent Ecevit, ölümünün 13'üncü yıl dönümünde Ankara'daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
Törene, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Yıldırım Kaya, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.
Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, Bülent Ecevit’in, Türk siyasi tarihinde mütevaziliği kişiliği ve üslubuyla çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak Dağlarına yazan, emperyalizme karşı dik duran, Türkiye Cumhuriyeti önceki dönem Başbakanlarından, CHP 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit'i ölümünün 13. yılında saygı ve rahmetle anıyorum. Sayın Ecevit dürüst kişiliğiyle, yurtsever ve halkçı bir siyasetçiydi. Siyasette nezaketi, kibarlığı ve aynı zamanda ilkeli, tavizsiz, dik duruşu birlikte yaşatabilen bir kişiydi. Sayın Bülent Ecevit bize çok büyük bir miras bırakmıştır. En zor şartlar altında bile vatan sevgisini ortaya koymuş, ülkemizin çıkarlarını savunmuş, emperyalist dayatmalara, ambargo tehditlerine boyun eğmemiştir. Kıbrıs Barış Harekatı’nı yaparak, askeri üsleri kapatarak bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi korumuştur. Milliyetçiliği lafla değil mücadele ederek afyon tarlalarına yazmıştır. ‘Su kullananın, toprak işleyenin diyerek’ emeği ve emekçiyi savunmuştur. Mütevazi kişiliği, siyasi ahlakı ile bize örnek olmuştur. Biz de CHP olarak sayın Ecevit’in mirasını sahipleniyor ve daha ileriye götürmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz.” 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis