CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “KÖY MUHTARLIKLARI TEKRAR KURULACAK”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, kaldırılan köy muhtarlığı sisteminin yeniden oluşturulması gerektiğini belirterek, “Mahalleye dönüştürülerek tüzel kişiliği kaldırılan köylerimizin ve muhtarlarımızın statüsü ile köy tüzel kişiliğine ait taşınmazlar, muhtarlıklara iade edilmelidir” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “KÖY MUHTARLIKLARI TEKRAR KURULACAK”
  • 20 October 2022, Thursday 11:18

CHP’li Alban, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı. Demokrasinin güçlendirilmesi için yerel yönetimlerin başlangıç halkası muhtarlık kurumunun mutlaka güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Alban, “CHP iktidarında yapacağımız ilk işlerden biri muhtarlık kurumunu güçlendirmek, muhtarlarımızı yerel yönetimlerde daha etkin hale getirecek yeni yetkilerle donatmaktır" dedi.

HER MUHTARLIĞIN AYRI BİR BÜTÇESİ OLACAK

“Muhtarlar kendi sorumluluk alanlarında bulunan yerlerde kimin ya da hangi ailelerin yardıma muhtaç olduğunu en iyi bilen kişilerdir. Ekonomik olarak sıkıntıda olan bir aileye acil yardım yapılması gerektiği zaman bunu muhtar yapabilmelidir. Bunun yolu da muhtarlara bütçe verilmesidir” diyen Alban,  Muhtarlık kurumunu güçlü kılmanın yolu, onu denetlenebilir bir bütçeye sahip kılmaktan geçtiğini ifade etti.

Muhtarlara verilecek bütçenin aynı zamandan demokrasinin güçlenmesini ve güçlü bir dayanışma kültürünün oluşmasına büyük katkı sağlayacağını belirten Alban, “Güçlü Türkiye, güçlü bir yerel demokrasi ile mümkündür. Muhtarlık bütçesinin geliri konutlardan alınan emlak vergisinin belli bir oranının, muhtarlık bütçesi olarak muhtarlıklara tahsis edilmesiyle karşılanmalıdır” dedi.

TÜRKİYE MUHTARLAR BİRLİĞİ KURULMALIDIR

CHP iktidarında yapacakları diğer bir icraatın Muhtarlar Birliği’nin kurulması olacağını belirten Alban, “Türkiye Belediyeler Birliği” var, ancak “Türkiye Muhtarlar Birliği” yok. Demokrasimizin temel taşlarından olan muhtarlarımızın Türkiye genelinde örgütlenmelerinin yolunu açacağız ve “Türkiye Muhtarlar Birliği’ni kuracağız” dedi. 

“MUHTARIN YETKİLERİNİ ARTIRACAĞIZ

Siyaset kurumunun görevinin, muhtarlığın önemini öne çıkarmak ve yerel yönetimlerde muhtarların etkinliğinin artırılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Alban, muhtarları ‘yetkisi artırılmış seçilmişler’ konumuna getireceklerini söyledi. Muhtarlarımıza, belediye ve il genel meclislerinde, kendi alanlarını ilgilendiren toplantılara katılma, söz ve oy hakkına sahip olma yetkisi vereceklerini ifade eden Alban, muhtarlık seçimlerinde fotoğraflı birleşik oy pusulası kullanımı getireceklerini kaydetti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık