CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Erdoğan’a okluk, vatandaşa yokluk!

Önder Haber / Şahin ŞAHİN

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Erdoğan’a okluk, vatandaşa yokluk!
  • 02 October 2018, Tuesday 6:48

Ekonomi bu kadar sıkıntıdayken ve tüm bu krizi aşmak için paket üstüne paket açıklanırken ‘Yazlık Saray’ adı altında yaşanan gösteriş ve savurganlığa dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Girgin; Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’a konuyla ilgili sorular yöneltti.

CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a; “Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ‘Kamuda tasarruf dönemini başlattık.’ derken, kayınpederinin okluk koyundaki yazlık sarayını bu kapsam dışında mı bırakmaktadır, yoksa yapılacak yazlık sarayı kamu malı olarak saymamakta mıdır?” diye sordu.

Girgin’in konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi şöyle:

“Kamuoyunda, Marmaris Okluk Koyu’nun kamulaştırılarak halka, deniz turizmine ve mavi yolculuğa kapatılacağı, günlerdir koyda ölçümler yapıldığı, sit derecelerinin düşürülerek Gökova körfezinde bir çok yerin imara açılacağı, deniz turizmine hizmet eden lokantaların ve baba topraklarını işleyen köylülerin istimlâk yoluyla yerlerinden çıkarılacağı, koy’un etrafındaki özel mülk sahiplerine yüksek miktarda paralar ödenerek bunların alındığı, köylülerin, seracıların, arıcıların bölgeye giremediği, yapılacak olan yazlık sarayın ihale edilmeden doğrudan temin yoluyla yapıldığı, yazlık saray için hangi sarf ve demirbaşların alındığının ve ne kadar masraf edildiğinin bilinmediği ve bu bilgilerin kamuoyundan kaçırıldığı şeklinde iddialar vardır.

 

Bu bağlamda,

1- Ekonomi düzelsin diye paket üstüne paket açıklanırken, ülkemiz bu kadar sıkıntıda iken, böyle gösterişli bir yazlık saraya gerek var mıdır?

2- Yapılmakta olan yazlık sarayın maliyeti nedir?

3- Okluk Koyu’nda devam etmekte olan yapılaşmanın yasal izni ve imar izni var mıdır?

4- Koruma alanındaki köylerde yaşayan vatandaşın, bir çivi dahi çakması engellenirken, bu kadar büyük bir alanın yapılaşmasını nasıl izah ediyorsunuz?

5- Ekonomik kriz nedeniyle binlerce esnaf işyerini kapatmak zorunda kalırken, nice büyük  firmalar konkordato ilân ederken, yokluk ve yoksulluk nedeniyle vatandaş intihar ederken, Beştepe’deki  saray ile Okluk’ta yapılmakta olan yazlık saray ile ülkemizin “itibarının” artacağına inanıyor musunuz?

6- Hazine ve Maliye Bakanı “kamuda tasarruf dönemini başlattık “derken, kayınpederinin yazlık sarayını bu kapsam dışında mı bırakmaktadır, yoksa yapılacak yazlık sarayı kamu malı olarak saymamakta mıdır?”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık