CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN GİRGİN: “ÖĞRENCİLERİN KREDİ BORÇLARINI SİL, ÖĞRENCİLERE BARINMA DESTEĞİ SAĞLA, BAKANLIK HİZMETLERİNDE AYRIM YAPMA!”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN GİRGİN:  “ÖĞRENCİLERİN KREDİ BORÇLARINI SİL, ÖĞRENCİLERE BARINMA DESTEĞİ SAĞLA, BAKANLIK HİZMETLERİNDE AYRIM YAPMA!”
  • 10 November 2018, Saturday 10:24

2019 Yılı Plan ve Bütçe Komisyon görüşmelerinde Muğla CHP Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na gençlerin işsiz ve huzursuz olduğunu söyleyerek, mezun öğrencilerin kredi borçlarının silinmesini istedi.

CHP’li Girgin; “Şu anda Türkiye'de öğrenim kredisi borcu olan 300 bin öğrencinin 3,9 milyar kredi borcu bulunmaktadır. Genç mezunların iş bulma stresi zaten onları perişan etmekte; bir de devlete olan kredi borçları gençlerimize yük olmamalıdır. Sayın Bakan, kredi borcu olan gençlerin bütün kredi borçları silinmelidir” diye seslendi.

“SAYIN ERDOĞAN; KENDİ ÇOCUKLARIN KİMDEN BURS ALDI”

Bakan Muharrem Kasapoğlu’nun da hazır bulunduğu TBMM Plan ve Bütçe görüşmelerinde konuşan Girgin;  ‘’Sayın Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada; ‘Burs değil, kredi al, bedavacılığa alışma. Bu milletin gençlerine bu yakışır’ dedi. Sevgili arkadaşlar, bu ülkedeki diğer yaş gruplarına bedavacılığı öğretmeye çalışan anlayışın, böyle bir cümle kurmaya hakkı yoktur. Kendi vatandaşı olan öğrencilere ‘Burs murs almayın, kredi alın. Bedavacılık yapmayın’ diyen anlayış, Suriyelilere de kredi usulü mü yardım yapıyor acaba? Bunu söyleyen anlayış acaba kendi çocuklarına nereden burs almıştır, bunun da sorgulanmasını istiyorum’’ diye konuştu.
Konuşmasına devam eden Girgin; ‘’Sayın Başkan, Sayın Bakan; Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri, barınma konusudur. Madem yurtlar yetersiz, yurt yapılıncaya kadar gelin her öğrenciye barınma desteği verelim. Genç, hesabına yatan o parayı o ayın başında çeksin, evde kalıyorsa eve, özel yurtta kalıyorsa yurda kirasını yatırsın.’’

AKP’Lİ BELEDİYELERE TAMAM, DİĞERLERİNE OLMAZ!
‘’Sayın Bakan, Özellikle Bakanlığınızdan gençlerle ilgili konularda siyasi ayrım gözetilmeden, hizmetlerin eşit olarak dağıtılmasını istiyoruz. İŞKUR işçi alıyor, liste AKP ilçe binalarında hazırlanıyor, kamuya işçi alınıyor, liste AKP ilçe binalarında hazırlanıyor. Adil şekilde kamu kurumlarına işçi alan müdürler AKP ilçe teşkilatından gelen listeyi işe almadı diye görevden alınıyor. Muğla'mızda birtakım konularda ve maalesef spor alanında da ayrımcılık yapılmaktadır. Bir iki konu arz etmek istiyorum. 
Muğlamızda amatör sporun gerçekleşmesi ve vatandaşlarımızın spor yapabileceği alanlar yaratmak için gerekli olan imar planında spor alanı ve futbol sahası olarak belirlenmiş alanların Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tahsisinde olduğu görülmektedir. İhtiyaçların karşılanması ve yapılacak yatırımlar için bu alanların belediyelerimize tahsis edilmesinde veya en azından en az on yıllık kullanım hakkının verilmesinde bazı belediyelere gerekli desteğin verilmediği görülmektedir. Örneğin, Fethiye Esenköy Mahallesi'nde bulunan amatör futbol takımının oynayacağı mahallede futbol sahası bulunmamaktadır. Oysaki Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafından saha yapılmak üzere on yıllık tahsisi talep edilmiş fakat il müdürlüğünüzce olumsuz cevap verilmiştir. Muğla Büyükşehir Belediyemizin Milas Güllük futbol sahası, Marmaris Asparan futbol sahası gibi taleplerine de aynı türden olumsuz cevaplar verilmiştir. Ayrıca, Datça Belediyemizin de Bakanlık arazisine yaptığı kapalı spor salonunun kullanım süresi 2017 yılında bitmiş, Datça Belediyemiz tarafından tekrar talep edilmesine rağmen maalesef olumsuz cevap verilmiştir. Fakat partinize mensup Köyceğiz, Seydikemer ve Kavaklıdere ilçelerinde halı sahalar yapılmış, bu alanların tahsisinde hiç bir sorun yaşanmadan yatırımlar gerçekleşmiştir. Bizler tabi ki yapılan bu hizmetleri destekliyoruz fakat belediyelerin kendi partinize mensup olmadığı yerlerde de aynı hizmetleri gençlerimiz adına sizlerden istemek de bizim en büyük görevimiz’’ diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık