Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin: “TARİHİ ARTIŞ HAYAT PAHALILIĞINDA”

TBMM Genel Kurulunda asgari ücret ve emekli maaşları konusunda konuşan CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin ‘’iktidar ve yandaş medya asgari ücret için ‘tarihî artış’ nutukları atadursun, asıl tarihî artış hayat pahalılığında; yani iğneden ipliğe, sağanağa dönüşen zam yağmurunda yaşanmaktadır. Önemli olan, asgari ücretin ne kadar artış olduğu değil, asgari ücretin işçinin ve ailesinin geçimini karşılamaya yetip yetmediğidir’’ dedi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin: “TARİHİ ARTIŞ HAYAT PAHALILIĞINDA”
  • 28 December 2021, Tuesday 11:14

ASGARİ ÜCRET ARTTI AMA 183 EKMEK AZALDI

‘’Bu  yıl Ocak ayında bir somun ekmeğin fiyatı 1,5 liraydı, sene başında asgari ücretle 1.883 ekmek alınabiliyordu; bugün ekmek 2,5 lira ve yeni asgari ücretle 1.700 ekmek alınabiliyor. Sayın Erdoğan'ın öyle çok övünerek açıkladığı asgari ücret, emekçinin 183 somununu yemiş bitirmiş’’ diyen Girgin ‘’bu şartlarda, asgari ücreti yıllık belirlemek insafsızlıktır. Asgari ücret üçer aylık veya altışar aylık olarak revize edilmelidir’’ şeklinde konuştu. CHP’li Girgin şunları söyledi:

 KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET ARTIŞ ORANINDA ARTIRILMALIDIR.

“Türkiye'nin tüm çalışanlar için bir asgari ücretliler ülkesine dönmemesi için kamu emekçilerinin maaş ve ücretleri de en az asgari ücrete yapılan artış oranında artırılmalıdır, çoktan kadük hâle gelen toplu iş sözleşmeleri de buna göre yenilenmelidir.

EMEKLİLER BU ÜLKENİN VATANDAŞLARI DEĞİL Mİ?

Milyonlarca emekli ile hak sahipleri açlık sınırının altındaki aylıklarıyla yaşama savaşı veriyor. Özellikle 2008 yılında çıkardığınız yasayla emeklileri büyük hak kaybına uğrattınız. Emekliler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Avrupalı emekliler emekli maaşıyla dünyayı gezer, bizim emekliler ise domates kuyruğunda Avrupalı emeklileri seyreder.

Bu mu sizin emekliye gördüğünüz reva? SSK emekli aylığı ortalama 2.600 lira, ortalama Bağ-Kur tarım emekli aylığı 2.045 lira, esnaf emekli aylığı 2.700 lira, Emekli Sandığı aylığı 3.600 lira ve hazine desteği sağlanarak maaşı 1.500 liraya tamamlanan emekliler var.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN

Ne yapılmalı? En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenmeli, emekli aylık bağlama yöntemi değişmeli, prim güncellemesinde yıllık enflasyon oranlarının yanı sıra büyüme oranlarının sadece yüzde 30'u değil, tamamı dikkate alınmalıdır.”

Editör: Celal DURGUN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis