CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin: “VAKIFLARA DEĞİL GENÇLİĞE BÜTÇE!”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesi görüşülürken söz alan CHP Muğla Milletvekili  Plan ve  Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin gençliğin sorunlarını dile getirdi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin: “VAKIFLARA DEĞİL GENÇLİĞE BÜTÇE!”
  • 26 November 2021, Friday 10:20

Muğla’daki yapılması gerekenler için Bakan ile yüzyüze görüştüğünü ve spor camiasının taleplerini içeren not ilettiğini de  belirten Girgin konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

MUĞLA’YA  HOKEY SAHA PROJESİ  NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Muğla'daki 39 takım, binlerce sporcu hokey sahası bekliyor. Menteşe, Yatağan, Bodrum ve Datça ilçelerinde il spor merkezlerine kayıtlı 500'ün üzerinde sporcu hokey oynuyor, ilimizde binin üzerinde sporcu hokey sahası projesinin sonuçlanmasını bekliyor. Hokey sahası projesi Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Bakanlığınıza sunuldu. Bu konuda gelinen aşama nedir?

MARMARİS’E KAPALI SPOR SALONU YAPACAK MISINIZ?

Ayrıca Marmaris'te Bakanlığınıza ait bir kapalı spor salonu yok, salon yapımı için bir planınız var mıdır?

MUĞLA’YA ANTRENMAN SALONU YAPACAK MISINIZ?

Muğla'da spor salonları branşlarında faaliyet gösteren sporcuların antrenman yapabileceği, ulaşımı kolay, her spor branşına uygun antrenman salonu yapmayı planlıyor musunuz?

MUĞLA SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR

Muğla Spor Lisesi'nin spor salonu olmadığını, düğün salonundan bozma beton zeminde çalışma yapıldığını biliyor musunuz, bunu gidermek için bir projeniz var mı?

SPOR KULÜPLERİNE AYRIM YAPMADAN YARDIM EDECEKMİSİNİZ?

Pandemi süreci spor camiasını maddi ve manevi olarak etkilemiştir. Pandemide faaliyetlerini sürdüren profesyonel ve amatör sporcular ve spor kulüpleri test ücretleri yüzünden ciddi boyutta maddi külfetle baş başa kalmıştır. O dönemde bu zorlu mücadeleden geçen sporcu ve spor kulüplerini ayrım yapmadan destekleyecek maddi yardım projeniz var mıdır?

UMUDUMUZU VE GELECEĞİMİZİ ÇALDINIZ

Sayın Bakan, bir gencimizin sosyal medyada paylaştığı bir mesajı okumak  istiyorum. Diyor ki burada gencimiz: "Son olarak, belki bu dünyada hakkımı, gençliğimi alamadım ama diğer tarafta iki elim yakanızda olacak. Benden ve benim gibi milyonlardan aldığınız umudumuzu elbet geri alacağız." Bu mesajı paylaşan 24 yaşındaki gencimiz o akşam ne yazık ki canına kıydı. Ne diyor gencimiz? Umudumuzu aldınız." diyor Sayın Bakan. Kime diyor? Sizin iktidarınıza.

ATAMA HAKKIM ELİMDEN ALINDI

Bir diğer haber şu: Burada, coğrafya öğretmeni 1'inci olmuş; KPSS'de Türkiye 1'incisi, mülakatta 55 puan verildiği için ataması yapılmamış. Gencimiz 1'inci oluyor ama mülakat sonrası yani tarafgir bir eleme sistemiyle atama tercihi yapmaya dahi hak kazanamayacak bir puan aldığını öğreniyor. Bu gencimiz 1'inci olmuş, binlerce adayı geride bırakmış ve siz ona "Tercih yapamazsınız." diyorsunuz. Bu mu gençlere sunduğunuz gelecek? Burada bir kez daha söyleyeyim, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mülakat mutlaka kaldırılacak.

 KYK BORÇLUSU ÖĞRENCİLERE HACİZ

Sayın Bakan, üçüncü haber şu: KYK hacizleri. En az 280 bin üniversiteli KYK borcu sebebiyle hacze uğramıştı. Düşünsenize; günü birlik bir işte çalışıyorsunuz, 100 lira 200 lira kazanıyorsunuz, para hesabınıza yatıyor; bir bakıyorsunuz ki KYK borcunuz var diye ona el koyuyor banka. Burada şunu da vurgulamak istiyorum: Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında KYK borçlarının faizleri silinecek, hiçbir öğrenci hacİze uğramayacak.

AKP İKTİDARININ GENÇLERE MESAJI :BAŞARILI, ZEKİ, ÇAĞDAŞ OLMA, TÜGVA’LI OL!

Sayın Bakan, diğer yandan iktidarın vakıfları yoluyla bir kesim gençliğe devletin bütün imkânları partizanca sunuluyor. TÜGVA kaymakamlıktan hâkimliğe, astsubaylıktan polis özel harekat atamalarına kadar kurmuş olduğu ağla kendi elemanlarını iktidar referansıyla devlete yerleştiriyor. Kamunun olan 1.106 yurt binası TÜGVA, TÜRGEV ve Ensar gibi yandaş vakıf ve derneklere bölüştürüldü. TÜGVA'ya 12 ilçede bina tahsis edildi. TÜGVA'nın yüzlerce yurdunun, onlarca binasının masraflarının belediyeler ve valilikler tarafından karşılandığı ortaya çıktı. Senelerce çalışıp KPSS'de 1'inci olanlar mülakatta elenirken TÜGVA'nın gönderdiği listedekiler kaymakam, hâkim, polis oldu.

VAKIFLARA NE KADAR PARA AKTARDINIZ?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bu vakıflara ne kadar para aktarıyor? Kamu parasıyla vakıf faaliyeti; değirmenin suyu, 85 milyonun cebi. Dünyada örneği var mıdır; KYK yurdu açma, vakıflara para aktar. Şimdi anlıyor musunuz Sayın Bakan, Türkiye'de gençlerimiz neden geleceklerinin ellerinden kayıp gittiğini düşünüyor? "Gençlerimizi güçlendirmekten başka çaremiz yok." dediniz sabahleyin sunumunuzda, gençlerden anladığınız hangi gençler Sayın Bakan?

BÜTÇENİZ 1 AYDA ERİDİ

Diğer yandan, 20 ekimde ilk bütçe sunumu ile şu andaki bütçeniz 10 milyar lira azaldı. Bu bütçeyle mi güçlendireceksiniz gençleri? 27 milyar bütçe var ama 20 Ekimden bu yana bugünkü dolar kuruyla birlikte bütçe tam 10 milyar lira azaldı. Dolar fırlıyor, ülkeyi tepetaklak götürüyorsunuz maalesef.

KYK FAİZLERİ SİLİNSİN

Sayın Bakan, şu öğrencimiz de bakın, kampüsün girişinde yatak açmış kendisine. Nedenini biliyorsunuz, öğrencilerimiz yurt bulamıyor, eve çıkmak istediklerinde de evlere paraları yetmiyor. Nasıl yetsin? Cumhurbaşkanı maaşı 100 bin 750 TL yani 6 haneli, öğrenciye verilen KYK bursu ya da kredisi 650 TL, Cumhurbaşkanı maaşının küsuratı bile değil. Acilen tüm KYK borçlarının faizleri silinmeli ve bundan sonraki verilecek öğrenci kredilerinden hiçbir zaman faiz alınmamalıdır.

Editör: Celal DURGUN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık