Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’de taciz iddiasına İl Başkanı Zeybekoğlu’ndan açıklama

Muğla’da 2020 yılında parti sekreteri bir kadın, o dönem parti delegesi Mehmet A.’nın tacizine uğramıştı. Olayın ardından başlayan dava sonuçlandı. CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, davanın yeniden gündeme gelmesiyle yıllardır tacize sessiz kaldığı ve tacizciyle mağduru barıştırmaya çalıştığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.

CHP’de taciz iddiasına İl Başkanı Zeybekoğlu’ndan açıklama

30 Temmuz 2020 tarihinde, iddiaya göre sebilden su doldurduğu sırada o dönemde parti delegesi olan ve daha sonra istifa eden Mehmet A.'nın elle tacizine uğrayan 1 çocuk annesi A.E., şikayetçi olmuştu. Geçtiğimiz günlerde görülen davada Mehmet A., 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti tarafından iyi hal indirimi uygulanan Mehmet A.'nın cezası, 1 yıl 8 aya indirilip, olumlu kanaat oluşturması nedeniyle de hükmün açıklanması geri bırakıldı. 

CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 2020 yılında yaşanan taciz olayının ardından açılan davada kararın çıkmasıyla yeniden gündeme gelen iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. “İl Başkanlığına ve şahsıma yapılan iddialara cevap verme zorunluluğum doğmuştur. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, böyle bir duruma karşı bu açıklamayı yapmaktan dahi zul duyuyorum. Fakat görüyorum ki mahkeme sürecini etkilememek adına sessiz kaldıkça; gerçeklerden sapmış, mesnetsiz ithamlara maruz kalıyoruz.” ifadeleriyle açıklamalarına başlayan Zeybekoğlu, “İl Başkanlığımızda yaşanan olay neticesinde hukuki süreç yerel mahkeme nezdinde sonuçlanmıştır ve ismi geçen şahıs ceza almıştır. Bu konuda, tum hukuki süreçlerde çalışanımızın yanında olduk. Hatta buna ilişkin olarak 24.08.2020 tarihinde yönetim kurulu olarak toplandık ve kendisine hukuki destekte bulunmak üzere bir avukat görevlendirdik. Buna ilişkin hususlar yönetim kurulu kararımızda mevcuttur. Ayrıca bu kararla birlikte haricen kendisine de bu süreçte yanında olacağımızı yönetim kurulu olarak bildirdik. Şöyle ki, İl Başkanlığı'nda çalışanımıza karşı böyle bir olayın yaşanması bizleri son derece üzmüştür. Buradan da görülüyor ki kadına yönelik şiddet, taciz ve benzeri eylemler maalesef ki her alanda gerçekleşebiliyor. Bu tip olaylar yer, mekan, şehir tanımıyor ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tip olaylara karşı tutumumuz ve mücadelemiz her zaman nettir.” dedi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından sanığı disiplin kuruluna sevk ettiklerini ve partiden uzaklaştırdıklarını söyleyen Zeybekoğlu, “Sanık, tarafımın il başkanı olduğu süreçte hiçbir zaman partimizde maaşlı çalışmamıştır, gönüllülük esası gereği partimize gelip gitmiştir. 

İddialardan bir diğeri ise, çalışanla sanığı barıştırma çabamızın bulunduğu iddiasıdır. Bu iddia da tamamen gerçek dışıdır. Ben zaten olayı olay gerçekleştikten günler sonra öğrendim. Hatta kendim çalışanın yüzünün asık olduğunu gördüm ve kendisine nedenini sorduğum zaman bana olayı anlattı ve böylelikle olayı öğrenmiş oldum. Ne çalışanımızın sanığın elini öpmesi ne de sanığın çalışanımızdan özür dilemesi şeklinde kendilerine hiçbir telkinim veya yönlendirmem olmadı. Kamera kayıtlarının silindiği iddiasına gelecek olursak, öncelikle güvenlik kamerası benim il başkanı olduğum dönemden önce il başkanlığımıza takılmıştır. Güvenlik kamera görüntülerinin silinmesi iddiası yargılama aşamasında da ileri sürülmüş ve mahkeme tarafından alınan bilirkişi raporunda; "Cihaz log kayıtları üzerinde yapılan incelemede herhangi bir silme işlemine ait kayit tespit edilememiştir" denilmektedir. Çalışanımıza kamera kayıtlarının verilmediği iddiasına gelecek olursak, çalışanımız kamera kayıtlarını henüz savcılığa başvurmadan önce istemiştir. Ben de hukukçularımızdan aldığım bilgi doğrultusunda doğrudan kamera görüntülerinin verilemeyeceğini, ancak bir soruşturmaya ya da şikâyete konu olursa savcılık kararıyla verilebileceğini aksi takdirde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında suç sayılacağını, bu nedenle kendisinin ivedi olarak savcılığa başvurması gerektiğini söyledim. Bu durum sadece benim şahsım için değil tüm kurum ve kuruluşlar için geçerli bir durumdur. Bu hususta dahi suçlanmayı kötü niyetli ve kasıtlı buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Zeybekoğlu sözlerini, “Ne dava öncesi, ne de dava aşamasında "suçluyu korumak, tarafları barıştırma çabası içine girmek ya da görevimi ihmal etmek " gibi şahsıma yöneltilen suçlamalar asılsızdır, yalandır, siyaseten bulanık suda balık avlama çabasıdır.” diyerek sonlandırdı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık