Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Alban: “Marmaris bir yılda 3. Kez yanıyorsa burada büyük bir ihmal ve kasıt var demektir”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Marmaris’te dün öğle saatlerinde çıkan ve yaklaşık 19 saat sonra kontrol altına alanın yangına gece görüşlü helikopterlerin müdahale etmediğini söyledi. Alban, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye, “Marmaris yanarken ormandan sorumlu Bakan, özel jetle Adıyaman’da ne işin var? Neden programını yarıda kesip dönüp gelmedin? Yangın mahalinde şu an kim var? Gece yangına müdahale eden helikopterlerin neden sözleşmeleri bitti ve gönderildi?” diye sordu.

CHP’li Alban: “Marmaris bir yılda 3. Kez yanıyorsa burada büyük bir ihmal ve kasıt var demektir”
  • 23 September 2022, Friday 10:21

Marmaris’in Yalancıboğaz mevkiindeki kızılçam ormanında, önceki gün saat 12:30 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler bölgede hızla yayıldı. Yangın yaklaşık 19 saat sonra, kontrol altına alınabildi. Yangın sürerken bölgede inceleme yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, yangına gece havadan müdahale edilmediğini ileri sürdü.

İHALENİN SÜRESİ DOLDUĞU İÇİN GECE HELİKOPTER YANGINA MÜDAHALE ETMEDİ

 Gece saatlerinde yangın bölgesinde incelemelerde bulunan CHP’li Alban şunları kaydetti: “Tarım-Orman İş Sendikası tarafından, bu yaz boyunca yangınlara müdahale eden gece görüşlü helikopterlerin, hizmet alım işinin 2 gün önce bittiği öne sürüldü. Savunma Sanayi Başkanlığı, hizmet alımı için yeni bir ihale açmamış. Gece orman yangınına müdahale edilemedi bu yüzden. Ben tüm gece yangın bölgesindeydim. Gece havada uçan helikopter görmedim. Bütün gece orman yandı, kaderine terk edildi. Bu yangınlardan çıkan tomruk ihalesinde büyük bir rant var. Birileri organize bir çete kurmuşa benziyor…Bizim her orman yangınında ciğerimiz yanarken, birilerinin cebi doluyor.  Marmaris’te yüzlerce hektar alan orman yanarken, Tarım ve  Orman Bakanı Vahit Kirişçi, özel jetle Adıyaman’a gitti. Kendine özel jet bulabilen Orman Bakanı, ormanı gece söndürecek helikopter bulamadı. Çünkü ihale yenilenmedi, hizmet alımı yapılmadı. Orman bütün gece yandı, söndürmekle görevli iktidar partisi AKP ve onun Orman Bakanı izledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis