Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Erbay: Cezaevlerinde yaşanan sorunlar bir an önce çözüme kavuşturulmalı

CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay Ramazan Bayramı vesilesiyle Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret ederek infaz koruma memurları ve hükümlülerle bayramlaştı.

CHP’li Erbay: Cezaevlerinde yaşanan sorunlar bir an önce çözüme kavuşturulmalı

İnfaz koruma memurları ve hükümlülerle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Erbay, cezaevlerinde yaşanan sorunlarla ile ilgili olarak, “Cezaevlerinde hem infaz koruma memurlarımızla ilgili hem de hükümlü ve tutuklularla ilgili önemli sorunlar bulunmaktadır.Bu sorunların çözüme kavuşturulması için gereken alışmaları yapıyoruz.” dedi.

Gündemde olan af tartışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan CHP’li Erbay, “Af çıkarılması ciddi bir konudur. Siyasi rant sağlamak için gündeme getirip sonra kenara koymak olmaz. Biz CHP olarak af konusunda olumlu katkı sağlayacağımızı açıkladık. Bu konu TBMM gündemine getirilmeli ve geniş kapsamlı bir şekilde görüşülmelidir.” ifadelerini kullandı.

Cezaevlerinde yaşanan sorunları değerlendiren Erbay şunları söyledi: “Şu anda cezaevlerinde yaklaşık 260 bin tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır. Bu sayının bu kadar yüksek olması ülkemiz için önemli bir sorundur. Bazı suçlar dışında, işlenen suçların kaynağı ekonomiktir. Ekonomik şartların zorluğu insanları suça teşvik ediyor. Biz bayram boyunca CHP olarak 27 cezaevini ziyaret ederek buradaki sorunları ve talepleri dinledik. Cezaevlerinde önemli sorunlar var. Koğuşlar aşırı kalabalık, en temel insani ihtiyaçları karşılamada zorluklar yaşanıyor. Son dönemde gündemde olan af tartışmaları da cezaevlerinde bulunan vatandaşlarımızı beklenti içerisine sokmuştur. Af gibi konular siyasi malzeme yapılmamalıdır. Biz bu konunun TBMM gündemine getirilmesi ve ayrıntılı bir şekilde konuşulması taraftarıyız. Af konusunda ve sorunların çözümünde katkı vereceğimizi zaten açıkladık.”

İnfaz koruma memurlarının talepleri olduğunu ifade eden Erbay, “Cezaevlerimizde görev yapan infaz koruma memurlarının özlük hakları ve çalışma koşulları ile ilgili önemli talepleri var. Çok zor ve önemli bir görev üstlenen bu arkadaşlarımızın hem görevleri sırasında hem de emekliliklerinde daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Biz de bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız.” Şeklinde konuştu.

İnfaz koruma memurlarının şartları düzeltilmeli

İnfaz koruma memurları, kolluk kuvvetlerine benzer bir görev üstlenmelerine rağmen emniyet ve güvenlik hizmetleri sınıfında değil, genel idari hizmetler sınıfında sayılmalarından dolayı özlük haklarında önemli eksiklikler ve sorunlar yaşamaktadır. Mesleğin tehlikeleri ve zorlukları göz önüne alındığında gerekli düzenlemeler bir an önce yapılma ve infaz koruma memurları da emniyet ve güvenlik hizmetleri sınıfına alınmalıdır.

Özlük hakları iyileştirilmeli, 3600 ek gösterge verilmelidir

İnfaz koruma memurları arasında hala sözleşmeli ve kadrolu olan personel bulunmaktadır. Bu ayrım ortadan kaldırılmalı ve tüm personel kadroya geçirilerek eşit özlük haklarından faydalanabilmelidir. AKP iktidarının seçim öncesi vaat ettiği 3600 ek göstergenin kapsamı genişletilerek infaz memurlarını da kapsamalıdır. Emeklilik durumunda maaşlarının önemli aranda düşmektedir. Bu nedenle infaz koruma memurları da 3600 ek gösterge kapsamına alınmalıdır. Diğer yandan emniyet ve güvenlik hizmetleri sınıfında bulunan personelin yıpranma hakkı bir yıl için 90 gün olarak hesaplanmasına rağmen infaz koruma memurları için bir yıla 60 gün olarak hesaplanmalıdır. Yıpranma hakkı eşitlenmeli ve geriye dönük olarak yeniden hesaplanmalıdır. İnfaz koruma memurlarının bize ilettiği bir başka sorun ise emeklilikte silah taşıma ruhsatı için harç ödenmesidir. Asker ve polis gibi mesleklerden emekli olanlar emekliliklerinde ruhsat ücreti ödemezken infaz memurları ruhsat harcı ödemek zorunda bırakılmaktadır. Görev başında hayatını kaybeden personel şehit sayılmamaktadır. Bu durum da bir an önce düzeltilmelidir. Doğum yapan kadın infaz koruma memurları doğum sonrası çocuklarıyla ilgilenebilmek için yarın işe yarım maaş uygulamasını talep etmektedirler. İnfaz koruma memurları görev esnasında giydikleri kıyafetlerin uygunsuz olduğunu, görev şartlarına uygun kalitede kıyafetler talep etmektedir. Maaşlarında iyileştirme ve döner sermayeden pay verilmesi de infaz memurları için olumlu iyileştirmeler olacaktır.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis