CHP’Lİ GİRGİN’DEN MUĞLALI DEPREMZEDELER İÇİN TEKLİF
ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 21 Temmuz 2017 tarihinde Muğla iline bağlı; Bodrum, Datça, Milas ve 22 Kasım – 25 Kasım 2017 tarihlerinde Ula ve çevre bölgelerinde yaşanan deprem felaketi sonrası yaraların hala tam olarak sarılamadığına dikkat çekti ve İçişleri Komisyonu’nda verdiği önergeyle, konuyu tekrar meclis gündemine taşıdı.
TBMM İçişleri Komisyon toplantısında görüşülmekte olan Karayolları Trafik Kanun Tasarısı görüşmelerinde komisyona sunulan deprem sonrası zarara uğrayan ‘’Adıyaman ilindeki afetzede ailelere 7269 sayılı kanun hükümlerine göre yardım yapılabilmesi’’ için verilen teklife ek Muğla ilinde yaşanan deprem sonrası zarara uğrayan afetzedelerin de yararlanabilmesi için aşağıdaki teklifi komisyona sundu.
“İÇİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA
Görüşülmekte olan 2/860 Esas numaralı Karayolları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun Teklinin 7’nci maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.
MADDE 7- 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Kanunun geçici 26 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Adıyaman İli Samsat ve Kahta İlçelerinde ve Şanlıurfa İli ve çevresinde 2/3/2017 tarihinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “Adıyaman İli Merkez, Samsat, Kahta İlçeleri ve çevresinde 24/4/2018 tarihinde ve Muğla iline bağlı Bodrum, Datça, Ula ve Milas ilçeleri çevresinde 21.07.2017, 22.11.2017 ve 25.11.2017 tarihleri” ibaresi eklenmiştir.”
GEREKÇE:
Muğla iline bağlı, Bodrum, Datça, Ula ve Milas ilçeleri ve çevrelerinde 21.07.2017 ve 25.11.2017 tarihlerinde depremler meydana gelmiştir. Muğla ili ve ilçelerindeki afetzedelerin de 7269 sayılı kanun hükümlerinden yararlanması gerekmektedir.”





