CHP’li Özcan: “İvedilikle sicil affı getirilmelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, meclis genel kurulunda konuştu. Koronavirüs tehdidi karşısında AKP hükümetinin ‘yönetemezlik’ ve ‘ortak akıl eksikliği’ olduğunu iddia eden Özcan, vatandaşların zamanında bilinçlendirilmediğini söyledi. Özcan, esnaf borçlarının ertelenmesi için sicil affı getirilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP’li Özcan: “İvedilikle sicil affı getirilmelidir”

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, Koronavirüs tedbirlerinin zamanında alınmamasına tepki göstererek hükümete yüklendi. Türkiye’nin 18 yıldır yönetilemediğini, temel sorunların çözülemediğini kaydeden Özcan, “Ülkemizde aylardır ‘geliyorum’ diyen koronavirüs krizinde de aynı yönetemezlik söz konusu, yine ortak akıl eksikliği. Çünkü ülkemizde ilk resmî koronavirüs vakası saptandığında, toplam test sayısı 2 bin civarında olduğu görülüyor. Yurttaşlarımız, zamanında bilinçlendirilmedi. Yurttaşlarımızın koronavirüsle ilgili nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını bilmeleri, yani şeffaflık, açıklık, alınacak tedbirlere katkıda bulunabilirdi, hâlâ da bulunabilir. Salgın sürecinde Çin'de 3 binden fazla sağlık çalışanının virüse yakalandığı söyleniyor. Biz bundan ders çıkararak, sağlık çalışanlarımızı eğitimden geçirerek gerekli tedbirleri aldık mı?” dedi.
Eğitim konusunda hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin mağdur olduğunu belirten Özcan, “Uzaktan eğitimde yılsonu yapılacak sınavlarda bu öğretim yılı için öğrencilerin sene sonunda yapılacak sınav soruları koronavirüs salgınıyla ara verildiği tarihe kadar işlenen ders konularını kapsamalıdır. Ücretli öğretmenler girdikleri dersin ücretlerini alırlar, eğitime ara verilmesi nedeniyle derslere giremeyecekler, dolayısıyla ücret de alamayacaklar. Bu sebeple, Millî Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlerin mağduriyetlerini gidermelidir.” ifadelerini kullandı.
Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: “KOBİ ve esnaf borçlarının ertelenmesi için ivedilikle sicil affı getirilmelidir. Turizm bölgeleri, havaalanları, denize kıyısı olan yerleşim yerlerinin koronavirüs dış ülkelerin riskine açık olması sebebiyle gerekli tedbirlerin yerel yönetimler ve bakanlıklar işbirliğiyle alınmasını bekliyoruz. Kamu ve özel sektör olarak işbirliğiyle, üretim ve tüketim krizlerinde sivil toplum örgütlerinin neler yapabileceği... Bilim Kurulunun da önerileri doğrultusunda modern bir sistem geliştirebildik mi? Geç kaldık mı? Biraz, evet. Ancak, bu krizi siyasi fırsatçılığa değil, bu sefer birlikteliğin, ortak aklın, güvenin, işbirliğinin çok önemli örneğini verebiliriz. Özetle, tek parti aklından vazgeçip, ortak aklı ve devlet aklını bir an önce uygulamak ve bu salgın sürecini en az zararla tamamlamak temennisiyle ülkemize ve tüm insanlığa en kısa zamanda koronasız bir yaşam ve sağlıklı günler diliyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık