Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP'li Özcan'dan Nutuk dağıtımına soru önergesi

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, geçtiğimiz ay Ülkü Ocakları, Türk Eğitim Sen Milas Temsilciliği ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle dağıtılan önsözlü Nutuk dağıtımına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP'li Özcan'dan Nutuk dağıtımına soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ülkü Ocakları ile işbirliği yaparak önsözünü Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in yazdığı Nutuk dağıtımıyla ilgili soru önergesi verdi.
7 bin 400 öğrenciye dağıtılan Nutuk’un önsözünde ülkü ocaklarının tanıtımı yapıldığını ve belirtildiği gibi gönüllülük esasına göre dağıtılmadığını söyleyen Özcan, okulların siyasetten uzak tutulması gerektiğini belirtti.
Özcan’ın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle sunduğu soru önergesi şöyle: 
1.    Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaleme alınan gerçek Nutuk yerine önsözünde siyasi bir partinin tanıtımı olan bu revize eserin dağıtılması eğitim etiği ile uyuşmakta mıdır?
2.    Okulların siyasetten uzak tutulması gerekirken, siyasi bir altyapı ile sunulan bu kitabın dağıtılmasına neden izin verilmiştir?” 
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis