CHP'li Özel ile Ağbaba Milas'ta konuştu

Cuma günü bazı temaslarda bulunmak üzere Milas'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milas Belediyesi'nin organize ettiği programda konuştu. Ağbaba, "Türkiye’de insanlar mezheplerinden dolayı birbirlerini kesmiyorsa, bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz." derken "Milas’ta gördüğümüz Muhammet başkanın, örgütümüzün her gün ciddi bir teveccüh gördüğüdür." dedi

CHP'li Özel ile Ağbaba Milas'ta konuştu
  • 19 March 2022, Saturday 20:37

Cuma günü Milas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehitler Anıtı ile Bafa Pazaryeri ve Çok Amaçlı Alan'ın açılışına katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, açılışın ardından bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Esnafları da ziyaret etmeyi ihmal etmeyen CHP'li heyet, daha sonra Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, hem hüznü hem de coşkuyu yaşadıkları 18 Mart’ta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, gazileri de minnetle andığını söyledi.

Başkan Tokat'ın ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, "Bugün bir arada yaşamamızı sağlayan, coğrafyada diğer devletlerden farklı olmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla sevgiyle anıyorum. Atatürk’ün bize miras bıraktığı değerlerle uğraşıldığını görüyoruz. Bizim de bulunduğumuz coğrafyada, bizimle yaşıt olan ülkelerin başına gelenlere bakınca aslında herkesin Atatürk’ün değerlerine dört elle sarılması gerekiyor. Türkiye Müslüman ülkeler arasında hala yıldız gibi parlıyorsa bunu en çok laikliğimize, cumhuriyetimize borçluyuz. İran’a, Irak’a, Sudan’a, Katar’a bakın bunların hepsinde gözyaşı, kan var. Gelir dağılımında dengesizlik var. Halkları hep fakir. Türkiye’de hala insanlar mezheplerinden dolayı birbirlerini kesmiyorsa, köle pazarında insanlar, çocuklar satılmıyorsa; bunları hep Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Geçtiğimiz dönemde Türkiye’de amiraller bir bildiri yayınladı ve Montrö Sözleşmesi’nin tartışılmaması gerektiğini söyledi. Bu sözleşmenin tartışılmaya açılmasını sağlayan amiraller, askerler değil meclis başkanı hem de cumhurbaşkanı açtı. Daha düne kadar Lozan Antlaşması tartışılıyordu. Bugün Lozan Antlaşması olmasa Türkiye’nin bütünlüğünü muhafaza etmek mümkün değil. Lozan Antlaşması bitince 2023’te Türkiye’nin altından petrol, altın çıkacakmış, Türkiye zenginleşecekmiş gibi söylentiler dolaşıyor. Yalan dolan bitmiyor. Fakir fukara insanlara sorunların sebebi Lozan Antlaşması gibi gösteriliyor. Rejimi katleden bir anayasa değişikliği yaşıyoruz. Aslında saldırılan sadece bu antlaşmalar değil, aslında bu ülkenin kurucularının değerlerine saldırılıyor. Geçmişi düşünün, bugünü daha iyi anlayalım. Kurtuluş Savaşımızdan sonra Anadolu’da ekonomik devrim için tarihi işler yapılıyor. Türkiye’nin her anlamda ayağa kalması için çalışmalar yapılıyor. Düşünün Anadolu’yu… Ama günümüzde durum asla böyle değil. Sistemli bir saldırıyla karşı karşıyayız. AK Parti iktidarında Türkiye devamlı geriye giden bir ülke haline geldi.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, “Milas’ta gördüğümüz Muhammet Başkan'ın, örgütümüzün her gün ciddi bir teveccüh gördüğüdür. Bir belediye başkanının eşit hizmet ilkesine uyduğunu, çalıştığını her zamanki gibi birlikte yine gözlemledik. Tüze başkanımızın da gayretlerini görüyoruz. Kadın kollarımızla birlikte verimli bir çalışma yaptık. Milas programının verimli, faydalı olduğunu not ederek Ankara’ya döneceğiz. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü… En başta Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını burada 7 cihan kabul etmiştir. Askerlerimizin cesaretini, vatan sevgisini en çarpıcı şekilde gösterdiği bir yerdir. Büyük bir kararlılıkla şunu ifade etmek isterim ki istedikleri kadar ‘hedef 2023’ desinler. Cumhuriyetin kurucularına husumet besleyen, yeri geldiğinde onları aşağılayan, yeri geldiğinde lafı arkadan dolandırıp, ‘Tek parti dönemi, CHP dönemi’ diyerek saldırıda bulunanların, Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışanların, Atatürk milliyetçiliğine ümmetçiliği tercih edenlerin, Atatürk’ün sadece adını ağzına alan, onun yaşam biçimini, vizyonunu, hedeflerini sahiplenmeyenlerin 100. yılı olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi o gün iktidarı bırakmayacak olan bir partidir.” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık