Çiftçi Ve Yatırımcılara Hibe Bilgilendirmesi Yapılacak

Tarıma dayalı yatırımların yüzde 50 hibe olarak desteklendiği 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri başladı. 23 Ağustos Cuma günü (bugün) saat 10.00’da MİTSO toplantı salonunda konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacağını duyuran Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçi ve yatırımcıları toplantıya davet etti.

Çiftçi Ve Yatırımcılara Hibe Bilgilendirmesi Yapılacak

Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, 2 Ağustos 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandı. Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin tarımsal yatırımlarında kullanabilecekleri için hibe ödemelerine ilişkin hususlar hakkında,  23 Ağustos Cuma günü saat 10.00’da MİTSO toplantı salonunda bilgilendirme yapılacak.

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hangi Tarımsal Yatırımların destekleme kapsamında olacağına dair bir tanıtımın yapılacağınını duyuran Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, çiftçileri ve yatırımcıları bu toplantıya davet etti.

 Ekonomik yatırım konuları hakkında bilgi veren Müdür Arslan, “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyonu. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı., Tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyonu. Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış ve/veya yapılacak tesislerde, toplu basınçlı sulama sistemleri için, sulama kooperatifleri ve sulama kooperatifleri üst birliklerinin sulama hizmetlerinin gerektirdiği elektrik enerjisini temin etmek amaçlı rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı. Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, Hayvansal v bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması hibe desteği kapsamında değerlendirilecektir.” diye konuştu.

Müdür Arslan,bunun yanısıra kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitiminin de hibe desteği kapsamında değerlendirileceğini söyledi.

Hibe programının 81 ilde uygulandığını, bu konuda çiftçi ve yatırımcıları hibe programından faydalanmaya davet eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarı hakkında şunları kaydetti:

“Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, 2 Ağustos 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandı.  Çiftçilerimiz ve yatırımcılarımız  Kırsal Kalkınma Desteklerinden yararlanmak için 2 Ağustos – 2 Ekim 2019 tarihleri arasında elektronik ağ üzerinden başvuru yapabiliyor. Bu kapsamda tebliğde hibeye esas proje tutarları hakkında; ‘Başvuruda bulunanların tarımsal kooperatifler ve birlikler veya tüzel kişiler olması halinde, hibeye esas proje tutarı; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurulardan 2.500.000 Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda 1.730.000 Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite arttırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon olan başvurularda 1.250.000 Türk Lirası,

Başvuruda bulunanların gerçek kişiler olması halinde, ; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurulardan 1.250.000 Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda 1.000.000 Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite arttırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon olan başvurularda 750.000 Türk Lirası, üst limitini geçemez.

Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; hibeye esas proje tutarı 50.000 Türk Lirası üst limiti geçemez. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilir. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilemez. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer yüzde 50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlüdür. Proje bütçesi KDV(Katma Değer Vergisi) hariç hazırlanır. Bu kapsamında yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma sın tarihi 15 Kasım 2019’dur.’ denilmektedir.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık