Çiftçilerin sorunları gündeme getirildi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Muş ve Muğla Ziraat Odalarının başkanlarından, Muş ve Muğla tarımı ile çiftçilerin sorun ve beklentileri hakkında ilgili Bakanlıklara iletilmek üzere bilgi aldı. Toplantıya katılan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da çiftçilerin sorunlarını detaylıca dile getirdi.

Çiftçilerin sorunları gündeme getirildi
  • 09 December 2020, Wednesday 13:25

Muş ve Muğla Ziraat Odalarının başkanları ile toplantı gerçekleştiren Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Muş ve Muğla tarımı ile çiftçilerin sorun ve beklentileri hakkında bilgi aldı. Toplantıda konuşulan sorun ve taleplerin Bakanlıklara iletileceğini ifade eden Bayraktar’a Muş, Bulanık, Korkut, Malazgirt, Varto, Bodrum, Dalaman, Kavaklıdere, Köyceğiz, Milas, Ortaca, Yatağan, Menteşe, Seydikemer Ziraat Odası başkanları bilgi verdi.

ÇİFTİÇLERİN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Muğla Ziraat Odaları olarak TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile tele konferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Hem il genelinin hem de ilçelerimizin tarımsal sorunlarını TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’a ilettik. Özellikle son günlerde hızla artan girdi(mazot, gübre, yem, tohum, ilaç, elektrik) fiyatları, hala süt ve et fiyatlarının yaklaşık bir yıldır sabitlenmesi, çiftçi borçlarının yapılandırılması, tarımsal sulama ücretleri, tarımsal sulama baraj ve göletlerinin acil olarak devreye sokulması gibi çiftçilerimizi ilgilendiren her konuda ayrıntılı olarak konuşuldu. Bu görüşmeler ayrıntılı rapor haline getirilerek genel başkanımız tarafından Tarım Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletilecektir.” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık