Çiftçilerin zararlıyla başı belada

Milas Ziraat Odamızın Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Ören, Milas’ta hububat eken çiftçileri “ekin kambur böceği” zararlısına karşı uyardı. Ören, “Hububat ekili Ağaçlıhöyük, Baharlı, Bahçeköy ve Pilavtepe civarındaki tarlalarda zarar ciddi boyuta ulaşmıştır” dedi.

Çiftçilerin zararlıyla başı belada
  • 10 February 2022, Thursday 17:10

Milas’ta bazı üretim alanlarında yaptığı incelemenin detaylarını paylaşan Milas Ziraat Odası’nda görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Ören, ekin kambur böceği olarak bilinen ZABRUS spp. zararlısıyla ilgili uyarılarda bulundu. 

Milas’a bağlı Ağaçlıhöyük, Bahçeköy, Baharlı ve Pilavtepe civarında hububat ekili alanların ciddi risk altında olduğuna dikkat çeken ve çiftçileri uyaran Ören, zararlıyla mücadele için ilaçlama yapılmasını ve ilaçlı tohum kullanılması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“ZABRUS spp.’nin bölgemizde hububat ekili Ağaçlıhöyük, Baharlı, Bahçeköy ve Pilavtepe civarındaki tarlalarda zararı ciddi boyuta ulaşmıştır. Bugün bölgede yaptığım teknik kontrolde zararlının her dönemi bulunmuştur. Ciddi verim kaybı yaşamamak için değerli üreticilerimizin acilen ilaçlama yapmaları gerekmektedir. İlaçlama akşam üzeri geç saatlerde yapılmalıdır. Zarar görülen arazilerde üreticilerimizin önümüzdeki sene mutlaka ilaçlı tohum kullanmaları gerekmektedir.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık