Çomakdağ, çalıştayda değerlendirilecek

500 yıllık geçmişiyle Milas’ın en önemli kültür hazinelerinden biri olan Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi; Milas Belediyesi, ODTÜ, Mimarlar Odası’nın işbirliğiyle düzenlenen çalıştayla değerlendirilecek.

Çomakdağ, çalıştayda değerlendirilecek

18-28 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Çomakdağ-Kızılağaç Çalıştayı, Milas’ın gizli hazinelerinden biri olan Çomakdağ Mahallesi’nin geçmişini ve geleceğini değerlendirecek.
Milas Belediyesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Muğla Mimarlar Odası Milas Temsilciliği’nin paydaş olduğu proje, dün öğlen saatlerinde Milas kent merkezinde düzenlenen alan gezisi ile başladı
Çalıştay kapsamında Milas’a gelen 21 katılımcı, 15.00 ile 18.00 saatleri arasında Atapark Macar Evleri, Yahudi Mahallesi, Hekatomnaion Arkeoparkı, Baltalıkapı, Balavca Deresi, Çöllüoğlu Hanı ve Arasta, Hacı İlyas Meydanı’nı gezdi.
Katılımcılar; 19-24 Mart tarihleri arasında ise,Çomakdağ/Kızılağaç’ta incelemelerde bulunacak ve akşam saatlerinde Milas Mimarlar Odası tarafından Atölye Çalışması icra edecek.
25 Mart Cuma günü ise, saat 15.00’te Milas Ticaret Odası'nda Çalıştay Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilecek.
27 Mart Pazar günü ise; Milas ve Çevresi Tarihi Alan Gezisi, Yatağan Stratonikeia Antik Kenti, Labranda Kutsal Alanı ve İasos Antik Kenti’nde incelemelerde bulunulacak.
“Kültürel Mirası Koruma Programı” kapsamında; Milas Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB birimi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Kültürel Mirası Koruma Programı, Muğla Mimarlar Odası Milas Temsilciliği’nin birlikte organize ettiği program kapsamında; Milas Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi ve çevresinde yer alan kültür varlıklarının belgelenmesi, restorasyon ve korunmasına yönelik öneriler sunulması ile bölgenin kültür turizm altyapı projelerinin hazırlanacak.
Öte yandan Milas Belediyesi, 2018 yılında Mimarlar Odası Milas Temsilciliği ile işbirliği içinde,  Çomakdağ mahallesinin kültürel varlıklarının korunması için hazırladığı projeyi hayata geçirmişti. Proje kapsamında ilk olarak, mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait taş bina restore edilerek ziyaretçilerin hizmetine sunulması planlanmıştı.Yapılan çalışmalar sonucunda Çomakdağ Mahallesi’nin, Şirince gibi, ekonomik anlamda turizmden hak ettiği payı alması hedefleniyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık