Çomakdağ’da ‘katılımcı demokrasi’ nöbeti başladı!

A.Kemal KAŞKAR -

Çomakdağ’da ‘katılımcı demokrasi’ nöbeti başladı!

Milas Kent Konseyi bünyesinde yeni bir Mahalle Meclisi adımı daha atıldı.

İlçemizde ‘kültür turizmi’ denince akla ilk gelen köylerimizden Çomakdağ Kızılağaç’ta, 19 Ağustos Cuma akşamı saat 19’da gerçekleştirilen toplantıyla, Milas Kent Konseyi Çomakdağ Kızılağaç Mahalle Meclisi oluşturuldu.

Milas Kent Konseyi’ni temsilen, Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Konsey Yürütme Kurulu Üyeleri Mehmet Sarban ve Kemal Kaşkar ile Kent Konseyi Gönüllüsü Ayşegül Kaşkar’ın katıldıkları toplantıya, Muğla eski Milletvekili Fahrettin Üstün, Mahalle Muhtarı Yaşar Yılmaz, Mahalle eski Muhtarlarından Ali Üsküdar ve ÇOK-DER Başkanı Hasan Yıldırım’ın da aralarında olduğu bir yurttaş topluluğu katıldı.

Konsey Başkanı Mehmet Günlük’ün, konseylerin ve bağlı olarak Meclis ve Çalışma Gruplarının görev ve çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi aktarmasıyla başlayan toplantıda daha sonra Çomakdağ Kızılağaç’ın sorunları ve talepler dile getirildi.

 

Bunların başında su ve kanalizasyon sorunlarının geldiğini belirten yurttaşlar, bugüne dek çeşitli biçimlerde yetkililere ilettikleri bu yıllanmış sorunlarına bir de Milas Kent Konseyi eliyle çözüm aramak için yola çıktıklarını belirttiler.

 

“7/24 demokrasi nöbeti”

Bu arada bir konuşma yapan Kemal Kaşkar, ülkemizde 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından günlerce kent meydanlarında, adı ‘demokrasi nöbeti’ konulan eylemler yapıldığını anımsatarak, “Çomakdağ’da atılan bu adımın, sevgili ülkemizin içinde yaşadığı koşullar içinde çok özel bir anlamına dikkat çekmek istiyorum. Yıllardır çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz bir gönüllü demokratik örgütlenme çabası olarak Milas Kent Konseyi’nin ve konsey çatısı altındaki Meclis ve Çalışma Gruplarının çalışmalarını; gerçek anlamda, kesintisiz, 7/24 ‘katılımcı demokrasi nöbeti’ olarak değerlendirebiliriz” dedi.

 

30 imzalı bir kuruluş

belgesi

Toplantıda; Yaşar Yılmaz, Emine Yılmaz, Ali Üsküdar, Nahit Keskinateş, Cafer Karapınar, Mustafa Yaşar Yılmaz, Muhammet Çemrek, Selahattin Sakarya, Ömer Yaşar Günay, Hasan Yıldırım, Hasan Yalçın, İsmail Yolcu, Ali Gök, Ali Muzaffer Akar, Mehmet Dursun Ertuğrul, Hüseyin Dağ, Selahattin Yellice, Niyazi Çarkyolu, Hüseyin Yıldırım, Sezer Ateşoğlu, Mustafa Deniz Zencir, Mustafa Zeki Aydın, Erol Yaşoğlu, Musa Dursun Akyol, Şinasi Sakarya, Kubilay Alkaya, Ayhan Zencir, Hüseyin Baki Alkaya ve Mustafa Keskinateş (Nahit Oğlu) ve Muharrem Kır’ın isimleri ve imzalarını içeren belgeyle, imza sahiplerinin Milas Kent Konseyi Çomakdağ Kızılağaç Mahalle Meclisi’nin kurucu üyeleri olduğu belgelendi ve bir sonraki toplantıda, Meclis Başkanı, Başkan Yardımcısı, Sekreter ve üyelerden oluşan en az 7 kişilik bir Yürütme Kurulunun belirlenmesinin yanısıra köyün öncelikli sorunlarına ilişkin çözüm için talep kararlarını içeren dilekçeler oluşturulması ve bu dilekçelerin, Boğaziçi Mahallesi örneğinden hareketle üçlü imzayla (Muhtar, ÇOK-DER Başkanı ve Mahalle Meclisi Başkanı) Milas Kent Konseyi Yürütme Kuruluna iletilmesi kararlaştırıldı.

 

Su ve Kanalizasyon

sorunları

Toplantıda, eski Muhtar Ali Üsküdar tarafından, su ve kanalizasyon sorunlarıyla ilgili olarak geçmişten bugüne dek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi ve çözüme ilişkin önerilerde bulunuldu. Üsküdar, köyün, Ertuğrul Günay’ın bakanlığı döneminde, Yatırım İşleri Daire Başkanlığı’nca da imzalandıktan sonra Bakanın önüne dek gelmiş bir altyapı projesi olduğunu belirterek, gerekli tadilatların da yapıldığı bu projenin uygulanabileceğini dile getirdi.

Dönemin CHP Muğla Milletvekili Fahrettin Üstün de, konuyla ilgili olarak Bakan Günay’la görüştüğünü söyledi.

 

Acil çözüm talebi

Su sorununun, Ağaçarası ve Atalan yaylalarındaki 6-7 su kaynağından 3’ünden yeterince suyun cazibeyle köye yönlendirilmesiyle köklü bir şekilde çözülebileceği belirtilerek, halen köyde, özellikle yüksek noktalara suyun ulaştırılmasında büyük güçlükler yaşandığı, 5 vananın bulunduğu köyde bu vanaların belli saatlerde kapatılıp açılmasıyla yöneltilmeye çalışılan suyun bazı yerlerde yarım saat bile akmadığına dikkat çekilerek, sorunun acilen çözümü istendi.

 

Milli Eğitime devredilen

‘eski Ümit Koleji’yle ilgili

Toplantıda bir yurttaş tarafından, ilçemizdeki FETÖ operasyonları kapsamında elkonularak Milli Eğitim Bakanlığı’na devrolunan Ümit Koleji binasının, köylerde birleştirilmiş sınıflarda yoksunluklar içinde öğrenim görmeye çalışan öğrenciler için kullanılması talebi dile getirildi.

 

77’den beri aynı trafo

Çomakdağ Kızılağaç köyünün ADM EDAŞ’ı ilgilendiren bir başka sorunu da, uzun süredir yetersiz gelen iki trafolu elektrik iletim sistemine destek için bir trafonun daha eklenmesi olarak dile getirildi. Bu arada, köyde halen 1977’den bu yana kullanılan bir trafonun bulunduğu belirtildi.

 

Karaova Bağbozumu

Şenliklerine katılım

Toplantıda ayrıca, bu yıl ikincisi 2-3-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Karaova Bağbozumu Şenliklerine Çomakdağ Kızılağaç Köyümüzün de katılımına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

(Fotoğraflar-Ayşegül KAŞKAR)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık