COVİD-19 MİLAS’I TEHDİT EDİYOR!..

Kaymakam ve Belediye Başkanı’ndan Covid-19 Çağrısı: “Lütfen, sonucunda ceza olduğu için değil, kendimizi, çocuklarımızı, hemşehrilerimizi korumak için kurallara riayet edelim..”

COVİD-19 MİLAS’I TEHDİT EDİYOR!..
  • 25 November 2020, Wednesday 9:42

Önceki gün Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan canlı yayında ve dün Kaymakam Eren Arslan, Milas basınıyla buluşarak, pandemi nedeniyle Milas’ta salgının ne kadar yaygınlaştığını anlatarak, bütün vatandaşları, öncelikle hepimizin sağlığı için, kurallara kesinlikle uymaya çağırırken, hükümetin getirdiği kısıtlamalarla sınırlı kalmadan, herkesin, bir sure aile ziyaretlerinden vazgeçerek, sadece kendi semt pazarlarından alışveriş yaparak, kalabalık ortamda bulunmaktan özenle kaçınarak, hatta çok zorunlu olmadan evden çıkmayarak, salgının yayılmasını engellemeye çağırdılar.

Salgının, uzun sure Milas’ta çok olumsuz sonuçlarına rastlanmamasına karşın, son bir iki haftadır çok fazla yayıldığına, pek çok kişinin öldüğüne, pek çok kişinin hastanelerde tedavi altına alındığına dikkat çeken yetkililer, şu anda Milas’ın, Muğla’da hastalığın en hızlı yayıldığı ilçe haline geldiğini belirterek, hastanenin tıkanma noktasına geldiğini, doktor ve sağlık personelinin de hastalıktan etkilendiğini, pozitif vakaların arttığını, böyle giderse hastalara bakacak sağlık personeli sıkıntısı bile çekilebileceğini vurguladılar.

Bütün denetimlere, kurallara uymayanlara kesilen idari ve para cezalarına karşın, birçok kişinin kurallara uymamakta adeta inat ettiklerine vurgu yapılırken, herkesin bu kurallara uyma işini, sonunda ceza olduğu için değil, bu hastalığın önemini içselleştirerek ve gönüllü şekilde kurallara titizlikle uymak olduğunu anlaması gerektiğini belirttiler.

 

Başkan Tokat’ın Açıklamaları..

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarından dolayı bir açıklama gerçekleştirdi. Belediye’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak da yayınlanan açıklamasında Başkan Tokat, tüm Milaslıları, salgına karşı daha dikkatli olmaya çağırdı.

Milas olarak, yakın döneme kadar Muğla’nın süreci en iyi götüren ilçesi olunduğunu aktaran Tokat, son dönemlerde hem vaka sayısı hem de ölüm sayıları itibariyle kötü bir noktaya gelindiğini belirtti. Hasta sayısı, vaka sayısı ve ölüm sayıları itibariyle değerlendirildiğinde Milas’ın, Muğla ilinde 1. sırada olduğunu aktaran Başkan Tokat, “Gerçekten hastanelerimiz, sağlık kuruluşlarımız hatta öğrenci yurdumuz tıka basa dolmuş durumda. Sistem kilitlenmek üzere. Biz hala kışa tam olarak girmedik, daha yolun başındayız. Kış şartları ağırlaştığında bu durum daha da vahim durumlara varacaktır. Hangi tedbir açıklanırsa açıklansın, bu işin temel kuralı maske, mesafe ve hijyendir. Bunu hayatımızda içselleştirmemiz lazım. Birileri bunu böyle istiyor diye değil, birileri bunu denetliyor diye değil, bunu hayatımızda içselleştirecek bir şekilde yapmalıyız.” dedi. Yerel yöneticiler olarak, merkezi hükümetin vermiş olduğu kararları uygulamakla ve bunları denetlemekle yükümlü olduklarını belirten Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Ne kadar çok temas olursa o kadar fazla risk oluşuyor. Vatandaşlarımız işleri yoksa, zorunlulukların dışında mutlaka evlerinde kalmalı. Elbette idareler, kuruluşlar denetlemekle yükümlü ancak vatandaşlarımızın da gönüllük esasıyla hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı anlamında gerekli önlemleri almaları son derece önemli.” dedi.

“Kurumlar Arası İşbirliği Çok Önemli”

Pandemi sürecinde kurumlar arası işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tokat, özellikle Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın koordinasyonunda bu sürecin Milas’ta olumlu olarak ilerlediğini belirtti. Tokat, “İlçemizde kurumlar arası işbirliğimiz son derece olumlu şekilde ilerliyor. Kaymakamımız Eren Arslan başkanlığında olmak üzere bu koordinasyon çok ciddi şekilde kuruluyor ve uygulanıyor. Sokakları gezdiğimizde görüyoruz; halkımız koronavirüs tedbirlerine son derece dikkat ediyor, bu konuda hemşehrilerimize müteşekkiriz.” dedi. Hastalığın Milas’ta çok şiddetli bir şekilde yayıldığını belirten Muhammet Tokat, “Hafta sonu edindiğimiz deneyimlerle, Kaymakamımız ile birlikte, neler yapılabileceğine dair önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Belediye olarak, Milas Belediye Hizmet Binaları’na girişte HES Kodu sorgulaması uygulamasına geçtik ve personellerimizin esnek çalışma uygulamasına yönelik çalışmasına geçildi.” dedi.

“Vatandaşlarımız Kendilerine En Yakın Pazarlara Gitmeli”

Milas Belediyesi’ne ait pazar yerlerinde bundan sonra, pazarcı esnafına HES Kodu sorgulaması uygulamasına geçildiğini aktaran Milas Belediye Başkanı, ileri ki süreçlerde bu durumun pazar yerlerine gelen vatandaşlar için de uygulanabileceğini aktardı. Tokat, “Pazar yerlerimizde yoğunluk oluşturmamamız gerekiyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, oturdukları yerlere en yakın pazar yerlerine gitmeleri yönünde olacaktır.” dedi.

“Belediye Hoparlörlerinden Artık Cenaze Anonsları Yapılmayacak”

“Bugünden itibaren hoparlörlerimizden cenaze anonsu yapılmayacak. Bu tür merasimlerde önemli ölçüde risk oluşması açısından böyle bir önlem aldık. Sadece defnin yapılacağı yerdeki Camiden anons yapılacak.” dedi. Bu zor süreçte herkesin büyük bir özveri göstermesi gerektiğini belirten Başkan Tokat, maske, mesafe ve hijyen noktasında dikkat edilmesini söyledi.

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık