Kütüphane Haftası nedeniyle, dün ilçemizde de tören düzenlendi… Tören programı kapsamında Milas İlçe Halk Kütüphanesi’nden yararlanarak en fazla kitap okuyanlara ödüller verildi…
52’nci Kütüphane Haftası dolayısıyla, Milas İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde dün saat 10.30’da tören düzenlendi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, kurum ve okul yöneticileri, öğrenciler ve yurttaşların katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Kütüphanemiz 30 bin 260
kişiye hizmet verdi
Törende günün bir konuşma yapan Milas İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şerife Öztürk şunları söyledi:
“Kütüphane Haftasının amacı; kütüphanelerin önemini vurgulamak ve dikkatleri okuma ve kitaba çekmektir. Bilindiği üzere Halk Kütüphaneleri, farklı ilgi alanlarına ve topluluklara hizmet eden eğitim, kültür ve bilgi merkezleridir. Yaş, ırk, cinsiyet, inanç, milliyet dil ve düşünce farkı gözetmeksizin yediden yetmişe bütün halka hizmet götürmek gibi evrensel bir amaçla hizmet vermektedir. Amacımız, topluma okuma alışkanlığı kazandırmak, toplumun genel kültür seviyesini yükseltmektir. Yapılan araştırmalar ülkelerin hem ekonomik, hem de sosyal yönden gelişmesi okuryazar yüzdesiyle doğru orantılı olduğunu göstermiştir.
İlçemizde bu alanda hizmet veren Milas İlçe Halk Kütüphanemiz 26 bin 492 adet kitabıyla geçen bir yıl içersinde toplam 30 bin 260 kişiye hizmet vermiştir. Kütüphanemizin toplam üye sayısı 1816 olup bu üyeler, 2016 yılı içinde evlerinde okumak üzere toplam 6 bin 393 adet kitap almışlardır. Kütüphanemizdeki kitaplar KOHA Otomasyon sistemine kaydedilmiş olup koha.ekutuphane.gov.tr adresinden sorgulanabilir.
Sonuç olarak, dilimizi, zihnimizi geliştirmek, geçmişimizi öğrenmek, üretmek, paylaşmak için okumalıyız. Tüm halkımızı, daha çok kitap okumaya davet ederken Kütüphane Haftanızı kutlarım.”
Ödül töreni
Öztürk’ün yaptığı konuşmanın ardından, 2015 yılında Milas İlçe Kütüphanesi’nden yararlanarak bir yıl boyunca en fazla kitap okuyan ailelere, yetişkinlere ve çocuklara ödülleri verildi.
Ailelerden Hasan – Sibel ve Cemre Nisa Artışık, Ufuk – Keziban ve Efe Çepe, Muammer – Figen ve Burak Karademir’e,
Yetişkin okuyuculardan Şirin Özmen, Esra Eğrikaya ve İsmail Yahya Kuzu’ya,
Çocuk okuyuculardan Asude Yaren Kaya, Arda Tosun ve Muharrem Öz’e ödülleri Milas Kaymakamı Fuat Gürel ve törene katılan kurum yöneticileri tarafından verildi.
Milas İlçe Kütüphanesi’ndeki etkinlik ikramla sona erdi.
Bugün Atapark’ta
Öte yandan Kütüphane Haftası kutlamaları çerçevesinde bugün Atapark’ta saat 12.30 ile 13.00 arasında Sesiz Okuma etkinliği gerçekleştirilecek.
Söyleşi
1 Nisan Cuma günü ise saat 10 ile 13.30’da Ferda İzbudak Akıncı ile söyleşi gerçekleştirilecek.





