“Demokrasi Konvoyu, Yürüyüşü ve Şöleni”

ÖNDER Haber -

“Demokrasi Konvoyu, Yürüyüşü ve Şöleni”

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin engellenmesinin ardından ülkemizde ‘demokrasi nöbeti’ olarak adlandırılan meydan etkinlikleri dün akşam yine ülkemiz genelinde düzenlenen araç konvoyları, yürüyüş ve mitinglerle sona erdi.

 

İstanbul Yenikapı’da

Bu etkinlikler arasında şüphesiz en çok dikkat çekeni İstanbul Yenikapı’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacakları ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ydi. Miting saat 17’de başlayacaktı.

 

Muğla’da

Muğla Valiliği tarafından Muğla il merkezi Menteşe’de düzenlenen ve “Demokrasi Konvoyu, Yürüyüşü ve Şöleni” olarak adlandırılan etkinlik saat 15’te başlamak üzere Menteşe Şehitler Anıtı ile İzzethan Oteli arasında araç konvoyu oluşturulması, saat 15:30’da başlamak üzere İzzethan Oteli önünden Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüş ve Cumhuriyet Meydanında yapılacak etkinlikler bölümlerinden oluştu.

 

Muğla Valiliği’nden

Konuyla ilgili olarak Muğla Valiliği’nden yapılan ve 6 Ağustos Cumartesi günü Haber Merkezimize ulaşan açıklamada,

 “15 Temmuz 2016 tarihinden beri ülkemizin her köşesinde yüce Türk Milleti askeri darbelere geçit vermeyeceğini, her hal ve şartta demokrasiye sahip çıkacağını şehir meydanlarında demokrasi nöbeti tutma sürecini başlatarak göstermiştir. Milletimizin demokrasi şölenine dönüştürdüğü bu mitinglerin sonuncusu 7 Ağustos 2016 Pazar günü yapılacak, demokrasimizin ve ülkemizin geleceği açısından son derece önemli bir şahlanışın sembolü olma niteliğini taşıyacaktır.

Bu kapsamda, son demokrasi şöleninde tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile toplumun her kesiminden vatandaşlar bir araya gelecektir.

Kamu kurum ve kuruluşların katılımı ile 7 Ağustos 2016 saat 15:00’de Muğla Şehitler Anıtı’ndan ‘Demokrasi Konvoyu’ düzenlenecektir.

Demokrasi Konvoyu’nun ardından Demokrasi Yürüyüşü saat 15:30’da Akyol İzzethan Oteli önünde vatandaşlarımızın da katılımı ile Mehteran Takımı eşliğinde başlayacaktır” denilerek tüm yurttaşlarımız eyleme davet edilmişlerdi.

Gazetemiz yayına hazır olduğu saatlerde ilimiz merkez ilçesi Menteşe’de sürmekte olan bu etkinliklerle ilgili ayrıntılı haberimize yarınki gazetemizde yer vereceğiz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık