Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Deniz dibinden çıkanlar herkesi şaşırttı

Milas Kaymakamlığı, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve AYSAK'ın Milas'ın Güllük Mahallesi'nde düzenlediği deniz dibi temizliği etkinliğinde kilolarca atık toplandı.

Deniz dibinden çıkanlar herkesi şaşırttı
  • 11 June 2022, Saturday 19:26

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Milas'ın Güllük Mahallesi'nde deniz dibi temizliği etkinliği düzenlendi. 

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç ve üyeleri, Ayyıldız Arama Kurtarma Medikal Sağlık Derneği (AYSAK) gönüllüleri ile balık şirketlerinde görev alan dalgıçların katılımıyla düzenlenen etkinlikte, dalgıçlar tarafından denizden çıkarılan çöpler, Güllük'teki turizmci tekne sahipleri tarafından karaya çıkarıldı.

Çıkan çöpler arasında çok sayıda cam, teneke, plastik şişe, sandalye, tekerlek, hortum, battaniye yer aldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, etkinlik esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Deniz Ticaret Odası olarak bir farkındalık etkinliği yapıyoruz. Birçok özel şirketimiz dalgıçlarını gönderdiler. Dalgıç arkadaşlarımız da özenle limanda faaliyet yürüttüler. Bizler aslında, denizleri temizlemekten ziyade kirletmemeyi ön planda tutuyoruz. Dolayısıyla çocuklarımıza örnek olmak istiyoruz. Gelecek nesillere örnek olmak istiyoruz. Daha yaşanabilir, daha temiz denizler bırakmak istiyoruz çocuklarımıza. Bazıları tabii ki kazayla, rüzgarla, doğal afetlerle, yağmurlarla, sellerle denizi kirletiyor. Bazıları da maalesef bilinçsiz vatandaşlarımızın denizi kirletmesi sonucu yaşanıyor. Bugün çok güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bizler de Deniz Ticaret Odası olarak daha temiz bir dünyada, daha temiz bir denizimizde Milas'ı deniz turizminde daha sürekli bir hale getirmek için çabalıyoruz, çalışıyoruz." dedi.

Denizden çıkarılan atıklar, Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından alandan kaldırıldı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis