Depremzedelere yardımlar sürüyor

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli  depremlerin ardından Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Milas’a da depremzedeler gelmeye devam ediyor. Depremzedelerin bazıları otellere yerleştirilirken bazılarının ise yurtlarda ve evlerde barınması sağlanıyor.

Depremzedelere yardımlar sürüyor
  • 15 February 2023, Wednesday 13:52

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Türkiye'yi sarsan depremin üzerinden 10 gün geçerken bölgede arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Deprem bölgesinden Milas'a gelen depremzede ailelere de ev ve diğer ihtiyaçları ile ilgili yardımlar da yapılmaya devam ediliyor.

İlçemizde müteahhitlik yapan Serdar Baltacı ve Hasan Kökten, Milas Hacıabdi Mahalle Muhtarlığı işbirliği ile kendilerine ait evlerde depremzede 60 vatandaşı ağırlıyor.

Depremzedelerin Hacıabti Mahallesi'ndeki evlere yerleştirildiği söyleyen müteahhit Serdar Baltacı, "Konuk ettiğimiz aileler için gerekli olan malzemelerin çoğu mevcut ancak daha gelecek olan depremzedelerimiz olduğu için bazı eksiklerimiz hala var.  Acil ihtiyaçlarımız, tüp üstü ocak, buzdolabı, çamaşır makinesi, mutfak malzemesi, ısıtıcı, hijyen ürünleri ile gıda malzemeleridir. Biz kendi evlerimize yerleştirdiğimiz bu ailelerimizden 1 yıl kira almayacağız. Onları misafir edeceğiz. Depremzedelerimizin kayıtlarını Gençlik Merkezinde kurulan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine de yaptırdık.  Başta Hacıapti Mahalle Muhtarı olmak üzere, müteahhit arkadaşımız Hasan Kökten’e, mahalle sakinlerine ve yardımsever Milaslılara da verdikleri destekler için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Hacıabdi Mahallesi Muhtarı Uğur Gökten ise “Muhtarlık olarak şu ana kadar 44 depremzede ailemize hem ev, hem de eşya yardımı, 71 aileye de eşya yardımı yaptık. Yardımlarımız devam edecek. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık