Deva'dan 'yıldırım' İhraç!

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım, tedbirli olarak kesin ihraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Deva'dan 'yıldırım' İhraç!
  • 21 February 2021, Sunday 11:06

BURSA (İGFA) - DEVA Partisi, partinin Kurucular Kurulu üyesi Musa Malik Yıldırım'ın kesin ihraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini duyurdu.

BABACAN'I HEDEF ALAN YILDIRIM, DİSİPLİN'E SEVK EDİLDİ!

DEVA Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım'ın 18.02.2021 tarihinde Trabzon'da düzenlediği basın toplantısında hem partinn tüzel kişiliği ve organlarını, hem de Genel Başkanımızı doğrudan hedef almış, konuları bağlamından kopartıp saptırarak ağır suçlamalara dönüştürdüğü kaydedildi. İfadelerin ve kullanılan üslubun Parti Tüzüğün tüm üyelerimize tanınmış olan “görüş ve düşüncelerini özgürce açıklamak, soru yöneltmek, bilgi istemek, eleştiri ve önerileriyle katkıda bulunmak” hakkını kullanmanın ötesine geçtiğini ifade edilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Genel Başkan ve Parti Tüzel kişiliğine iftira, karalama, tezyif, tahkir ve küçük düşürme mahiyeti taşıdığını değerlendirmiştir. Genel Merkez Yönetim Kurulu, kullanılan ifadeler ve üslubun Tüzüğümüzün disiplin suçlarını düzenleyen 67. maddesinin kesin çıkarmayı gerektiren fiillerin sayıldığı 5. fıkrasındaki; 'ğ' ve 'h' bentlerini ihlal ettiğinden ötürü Yıldırım'ın tedbirli olarak kesin ihraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kuruluna sevki kararlaştırılmıştır"

Hatırlanacağı gibi Musa Malik Yıldırım, Trabzon'da gündeme ilişkin düzenlediği basın toplantısında "Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan'ın HDP heyeti ile görüşmesi ve bir televizyon programında Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili sözleri asla kabul edilemez" demişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık