“Devecilik Kültürü Yaşayacaktır”

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

“Devecilik Kültürü Yaşayacaktır”

8 Şubat Çarşamba günü Radyo Gözlem Spor Saati’nde konuk olarak yer alan Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Çağrı Uzun yaptığı konuşmada 19. Yüzyıldan buyana yaşayan devecilik kültürü mirasını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri’nin Ege Bölgesine has bir kültür olduğunu vurgulayan Çağrı Uzun “Yörük Kültürü’nün vaz geçilmez bir parçası olan devecilik hem Ege Bölgesi’nde hem de ilçemiz Milas’ta en canlı bir şekilde yaşatılmaktadır” dedi.

12 Şubat Pazar günü Yeni Milasspor Kulübü yararına yapılacak olan Milas Deve Güreşleri ile ilgili ayrıntılı bir bilgi veren Başkan Yardımcısı Çağrı Uzun “Pazar günü Milas Arena’da Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri’nin namlı güreşçi develerini izleme şansımız olacak” dedi.

110’na yakın devenin sahaya çıkacağını belirten Spor Saati Konuğu Çağrı Uzun, Pazar günü havanın güzel olacağı müjdesini vererek Milaslı tüm güreşseverleri Milas Arena’ya davet etti.

Devecilik Kültürü’nün ve yapılan Deve Güreşleri’nin bir ilçeye getirdiği kazanımları da vurgulayan Çağrı Uzun her şubat ayında Milas’ta Deve Güreşi düzenlendiğini söyleyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Spor Muhabiri Hüseyin Açar’ın hazırladığı ve sunduğu Spor Saati her Çarşamba günü saat 13.00 - 15.00 arası Radyo Gözlem’de sporseverlerle buluşmasını sürdürüyor.

Milas’ın spordaki takipçisi olan Radyo Gözlem Spor Saati’nde haftanın oynanan spor karşılaşmaları sonuçları, oynanacak olan spor karşılaşmalarının programı ve en yeni spor haberleri dinleyicileri ile buluşmaya devam ediyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık