“Devlet vatandaşının sorunlarını çözer”

ÖNDER Haber / A.Kemal KAŞKAR –

“Devlet vatandaşının sorunlarını çözer”

Muğla Valisi Amir Çiçek önceki gün ilçemize gelerek, Milas-Söke karayolu Bafa geçişindeki bölünmüş yol yapım çalışmalarından kaynaklanan sorunların çözümlenmesiyle ilgili olarak Bafalılarla buluştu. Vali Çiçek daha sonra Bafa Karakol Komutanlığı ve Jandarma-Polis Yol Kontrol noktasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek’e ziyaretleri sırasında Milas Kaymakamı Fuat Gürel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Çalmuk, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Karayolları ve MUSKi yetkilileri ile yol yapım çalışmalarını yürüten şirketin temsilcileri eşlik ettiler.

 

Yurttaş, “Bafa burada Vali nerede” diye slogan atmıştı

Bilindiği gibi Bafa’da, 5 ve 13 Ağustos tarihlerinde meydana gelen iki kazada iki yaya yurttaşımızın yaşamını yitirmesi üzerine 13 Ağustos Cumartesi günü Bafalılar Milas-Söke karayolunu yaklaşık üç saat boyunca trafiğe kapatmış ve “Bafa burada Vali nerede” sloganlarıyla Vali Çiçek’in Bafa’ya gelip bölünmüş yol çalışmalarında endişe ve tepki yaratan plan dışı uygulamalar ve gecikmeyle ilgili sorunların çözümü için taahhütte bulunması istenmişti. O gün, Milas Kaymakamlığına vekalet eden Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bafa’da yaptığı açıklamada yurttaşlara Vali Çiçek’in selamlarını ve -önümüzdeki günlerde- beldeye geleceğine ilişkin mesajını iletmişti ...

 

“Ben ödevimi çalışarak geldim”

Bu anlamda, ilçemizdeki çalışma programına Bafa’dan başlayıp yurttaşlarla biraraya gelen Vali Çiçek, yaptığı konuşmada, “Fırsat buldukça ilçelerimizi, köylerimizi ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinliyorum. Sorunları ilgili kurumlarımızla birlikte çözmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda beldenizi ziyaret ettim. Ben ödevimi çalışarak geldim. Bafa’daki sorunları biliyorum. En büyük sorununuz yol, ışıklandırma, üst geçit gibi trafik sorunları… Bunları ilk etapta çözmemiz lazım. Karayolunun mahallenizi iki yakaya ayırmasından dolayı sorunlarınız var. Zaman zaman bu yolda kazalar oluyor. Önemli bir yolun üstünde olan beldenizin sorunlarını, çözülebilirliğini sizinle de paylaşmak için buradayım. Buradaki sorunlar sadece sizin değil, buranın yöneticileri olarak bizim de sorunumuz. Buraya gelmeden önce Karayolları Bölge Müdürümüzle de görüştüm. Buradaki çalışmaların bir an önce tamamlanması için çalışmalar hızlandırılacak. Karayolları yetkilileri de güvenliği sağlayacak projeler geliştirsinler, tekniği zorlasınlar. Vatandaşımız bizim için her şeyden önemlidir, ilk önce onların güvenliğini sağlamalıyız. Yüklenici firma da çalışma esnasında uyarıcı işaretlerini eksiksiz bulundurmalıdır. Aksi halde gerekli cezai yaptırımlar uygulanacaktır. Bu konuların takipçisi olacağım” dedi ve sözü 5 ve 13 Ağustos 2016 günleri Bafa’daki ölümlü kazalara ve 13 Ağustos Cumartesi günü yaşanan ‘yolu trafiğe kapatma eylemi’ne getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Eylem yaptığınız için değil sorunlarınızı çözmek için buradayım”

“Geçtiğimiz günlerde mahallenizde trafik kazaları meydana geldi, bunların önüne geçmemiz lazım, tedbirlerimizi almalıyız. Yine geçtiğimiz hafta mahalle halkı olarak trafiği kapatmak suretiyle bir eylem yapmışsınız. Bu yaklaşımın doğru olmadığını bilmenizi isterim. Sorunların çözümü için eylemin şart olduğunu düşünen vatandaşlarımız var. Bu tür eylemlerle sorun çözülmez, eylem yaptığınız için de burada değilim. Devletimiz her türlü eylemi sonlandıracak güce sahiptir. Jandarma göndermek suretiyle de eylemi sonlandırabilirdim ama biz bunu yapmadık. Eyleminiz kanunsuz olduğu halde müdahale etmedim. Ölümlü kaza neticesinde gelişen gayri ihtiyari bir tepki olarak değerlendiriyorum. Devlet vatandaşına zulüm etmez, silahını vatandaşına doğrultmaz, doğrultanlar 15 Temmuz’da gereken cevabı aldılar, bundan hiçbir vatandaşımın şüphesi olmasın. Devlet vatandaşının sorunlarını çözer. Ben de sorunlarınızı çözmek için buradayım. İlk etapta sinyalizasyon sorununu çözeceğiz, yol geçişleri, menfezler için de karayolları tekniği de zorlayarak bir an önce çözümler üretilecek ve biz de takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın güvenliği için kalıcı çözümler üretmeliyiz. Karayolları belde içindeki uygun noktaları inceleyecek, uygun yerde de alt geçit yapılması için bir an önce proje üretecek. Bu yol elektrik, telekom gibi altyapı ile beraber yapılsın ki yol bir daha bozulmasın ...”

 

Bafa Karakolu ve Jandarma-Polis Kontrol noktasını ziyaret

Vali Çiçek, konuşmasının ardından vatandaşların taleplerini dinledikten sonra gittiği Bafa Jandarma Karakolu önünde Karakol Komutanı ve askerler tarafından karşılandı.

Nöbetçi askerlerle sohbet edip karakol binasında incelemelerde bulunan Vali Çiçek, Bafa’dan ayrıldıktan sonra yol üzerindeki Jandarma-Polis kontrol noktasında görevli güvenlik emekçilerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada da bir konuşma yapan Vali Çiçek; arama-kontrol çalışmaları sırasında işlemlerin vatandaşların rencide edilmeden, vatandaşa gereksiz rahatsızlık verilmeden yapılmasını, vatandaşa müşvik davranılmasını, varsa-bulunursa suçlu ve suç unsurlarıyla ilgili olarak da gerekli işlemlerin titizlikle yapılmasını istedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık