Didim Kıyılarından "atma Bea" Mesajı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Avrupa Çevre Ajansı’nın Deniz Çöpleri İzleme Programı çalışmaları Didim’de sürüyor. Belediye personeli, katıldığı çalışmalarda toplanan çöp poşetlerinden Ege lehçesiyle sahile "Atma bea" yazıldı.

Didim Kıyılarından "atma Bea" Mesajı
  • 10 February 2021, Wednesday 11:22

AYDIN (DİDİM A HABER) - Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın katılımı ile gerçekleşen kıyı temizliğinde, yaklaşık 4 saatte 120 torba atık çöp toplandı. Kategorize edilen çöpler içerisinde büyük çoğunluğu tek kullanımlık plastikler, parçalanmış ağlar oluşturdu.

“Deniz canlılarının yaralanmalarına ve ölümlerine neden olan, çevre ve insan sağlığı açısından ciddi sorunlar ortaya çıkaran deniz çöpleri konusunda etkin bir mücadele içinde olmak” gerektiğini ifade eden TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, çalışmaların sadece yerel yönetimlerin veya kurumların bir görevi olmadığını aynı zamanda yerel halka çok büyük bir sorumluluk düştüğünü söyledi.  

Kıyı temizliği çalışmalarına ailesiyle birlikte katılan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise,  doğadaki tüm canlılarımızı düşünerek hizmet planlaması yaptıklarının altını çizerek, "Biz Didimliler olarak gelen misafirlerden de isteğimiz, bu çevresel bilincimize aynı şekilde hassasiyet göstermeleridir. Kıyılarımızı temizlemeye, buralarda yaşayan canlılarımızı düşünerek hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

30 belediye personelinin katıldığı kıyı temizlik çalışmalar sonunda 1.5 ton çöp toplandı. Konuya hassasiyet gösterilmesi için toplanan çöp poşetlerinden Ege lehçesiyle sahile “ATMA BEA...” yazılarak belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık