Din Görevlilerine Covıd-19 Bilgilendirme Toplantısı

Aksaray Valiliği öncülüğünde il genelinde görev yapan din görevlilerine COVID-19 bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, din görevlilerine salgına karşı daha hassas davranmaları çağrısında bulundular.

Din Görevlilerine Covıd-19 Bilgilendirme Toplantısı
  • 25 February 2021, Thursday 23:10

AKSARAY (İGFA) - Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Aksaray genelindeki cami ve kuran kurslarında görev yapan din görevlileri katıldı. 

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, yaklaşık bir yıldır dünya genelinde baş gösteren COVID-19 salgını sebebiyle zorlu bir süreç ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek “Salgının il sürecinde Camilerimiz bir süre toplu ibarete kapatıldı. Tüm eğitim öğretim kurumlarında olduğu gibi Kur'an kurslarımızdaki eğitime de ara verilmişti. Bu dönemde müftülüğümüz bünyesinde din görevlilerimiz vefa destek gruplarında aktif görev alarak halkımıza hizmet etti. Camilerimiz de maske, mesafe ve hijyen kurallarına bağlı kalmak şartıyla kademeli olarak ibadete açıldı ve Kur'an kurslarımızda ise geçen hafta itibariyle yüz yüze eğitim başladı” diye konuştu.

Din görevlilerine yönelik gerçekleşen COVID-19 bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Evren Dinçer ise, gençlere yönelik gerçekleştirdiği projelerden bahsetti. Aksaray İl Müftülüğü'nün gençlere ve çocukluklara yönelik başlattığı Dini Değerler Eğitim programına belediye olarak destek verdiklerini açıklayan Başkan Dinçer, toplum yararına olan tüm proje ve hizmetlere destek vermeye açık oldukları açıkladı.

Vali Hamza Aydoğdu ise Sağlık Bakanlığı'nın haftalık yayınladığı salgın raporunda Aksaray’ın riskli bölgede yer aldığını hatırlattı ve din görevlilerine salgın karşı daha hassas olmalarını istedi. Din görevlilerin sadece din eğitimi vermekle yükümlü olmaması gerektiğini aktaran Vali Hamza Aydoğdu, geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin her alanda kendini geliştirebilmesi için din görevlilerimize büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık