Diyarbakır'da Afad'ın Hedefi 700 Bin Kişi

Olası afetlere karşı dirençli toplum oluşturma çalışmalarını sürdüren AFAD, Diyarbakır'da da başlatılan İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmalarını sürdürürken, bilinçlendirmelerde gönüllü sayısını artırmayı hedefliyor. Diyarbakır’da 150 bin vatandaşa ve öğrenciye ulaşan AFAD'ın hedefinde 700 bin kişi var.

Diyarbakır'da Afad'ın Hedefi 700 Bin Kişi
  • 04 March 2021, Thursday 14:33

DİYARBAKIR (YENİGÜN HABER) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 27 Mart Deprem Haftası nedeniyle Türkiye geneli bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda AFAD Diyarbakır İl Müdürlüğü, kentteki yerel medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Yaptıkları çalışmalarla bilgi veren Diyarbakır İl Müdürü Vekili Fuat Özkaya, Diyarbakır’ın 17 ilçesinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 17 ilçede muhtar ve azalara yönelik eğitimlere başladıklarını belirten Özkaya, "Deprem sonrası ilk 6 saat konulu sunumları yerel televizyon kanallarında yayınlamaya başladık. AFAD gönüllüleri için eğitim programları düzenledik. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellere şu anda eğitim veriliyor. Daha fazla kişiye ulaşmak için parklarda, sitelerde, köylerde eğitimlerimiz başladı. Cumartesi günü 2 aracımız 75 Parkta eğitim bilinci ile ilgili sunum yaparak, kurtarma aletlerinin tanıtımını yapacaklar" dedi.  Bilgilendirme çalışmalarında tüm halka ulaşabilmeyi hedeflediklerini söyleyen Özkaya, 72 kurumla görüşmeler yapıldığını ve eylül ayında afet riskine dair kitapçık yayınlayacaklarını kaydetti.

Diyarbakır’da 150 bin kişiye ulaşıldı

Çalışmalar kapsamında Diyarbakır’da şimdiye kadar 150 bin kişiye ulaştıklarını söyleyen Afet Eğitim Uzmanı Harun Kor ise,  Diyarbakır özelinde 700 gönüllü üye olduğunu dile getirdi. Kor,  toplumun tüm katmanlarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık