DOĞALGAZ 2023’DE VERİLMEYE BAŞLANACAK

Tesisatları ancak “Lisanslı Firmalar” yapabilecek.. “Bu kış için kömür alabilirsiniz, gaz verilmeyecek”

DOĞALGAZ 2023’DE VERİLMEYE BAŞLANACAK

Milas Belediye Meclisi, bugün saat 14:30’da Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı. 5 asıl, 6 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının başlaması öncesinde, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, doğalgaz konusuyla ilgili son günlerde yaptıkları görüşmeler ışığında bazı bilgiler vermek istediğini belirtti.

Başkan Tokat, öncelikle son haftalarda ilçemizin asayiş açısından çok olumsuz bir süreç yaşadığını belirterek, “Birden fazla cinayet, intihar, intihara teşebbüs vakaları ve pek çok kaza yaşandı. Özellikle Selimiye ve Çiftlik Mahallelerimizdeki alışık olmadığımız cinayetler için çok üzgünüz. Ekonomik sıkıntıların da had safhaya ulaştığı bu bunalımlı koşullarda yurttaşlarımızı sükunetli olmaya, silahtan uzak durmaya davet ediyorum ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum; hepimize geçmiş olsun diyorum” dedi.

Daha sonra doğalgazın Milas’taki dağıtımını üstlenen Akmercan firmasının yetkilileriyle son günlerde, Makina Mühendisleri Odası temsilcileriyle birlikte biraraya geldiklerini ve iki gün once de Botaş’la bir görüşme yaptıklarını belirten Başkan Tokat, Akmercan’ın şu anda iş biraz yavaşlamış gibi görünse de Cumhuriyet Mahallesi’ndeki hat döşeme işini bitirdiğini ve testleri de tamamladığını, ancak henüz Botaş hattı yapılarak gaz gelmediği için, taşıma gazla sisteme gaz vermeyeceklerini belirttiklerini kaydetti. Akmercan firmasının, 2022 programlarında olduğu gibi Emek Mahallesi’nde de hat döşeme işlemini yüzde yüze yakın oranda tamamladığını ve İsmetpaşa’nın bir kısmına da döşeme işleminin başladığını belirtti. Akmercan’ın zaten 2022 programının buraları kapsadığını belirten Başkan Tokat, “ancak Cumhuriyet Caddesi’ndeki yapılan boru döşeme işinin usulüne uygun yapılmadığına dair kuşkularımız olduğundan, bunun tespiti için bir çalışma yürütüyoruz. Eğer sıkıntı yoksa, en kısa zamanda bu yollardaki kazılan yerleri, şimdilik yama şekliyle asfaltlamaya başlayacağız. Bazı sıkıntılar olabileceği ve bu yüzden bazı yerlerde yeniden kazma gerekebileceği için şimdi yolların tamamını asfaltlamayacağız, sadece kazılan yerleri yapacağız. Yeni asfalt şantiyemiz hazır” dedi.

“Akmercan’ın 2022 programında Kalınağıl sapağına yapacakları dağıtım istasyonu ile bu istasyonla Cumhuriyet Mahallesi arasındaki dağıtım hattının döşenmesinde sıkıntı yaşıyorlar. İstasyon binasının yerinin satın alınmasında sorun yaşıyorlar mülk sahibi ile, olmazsa acil kamulaştırma yoluna gidilecek ki bu da iki ayı alacak. Ancak bu sorunu aştıktan sonra istasyon binası yapılabilecek. Ayrıca, karayollarının, yolu çapraz geçen hatlara izin verdiğini, ancak yol boyunca boru döşenmesine izin vermediğini, bu nedenle firmanın Karayolları Genel Müdürlüğü’nden işi çözmeye çalıştığını, bu nedenle de bu hattın henüz döşenemediğini” belirten Başkan Tokat, Akmercan firmasının bir ara konuşulduğu üzere, hat döşenen yerlere taşımalı şekilde gaz vermekten vazgeçtiğini belirterek, “bazı vatandaşlar soruyor, bu kış için kömür alalım mı diye, bu sene gaz verilmeyecek, kömürünüzü alın” dedi.

Başkan Tokat daha sonra Botaş’la yaptıkları görüşmeye değinerek, Botaş’ın Yatağan-Milas arasındaki boru hattının yapımı ile ilgili ihalesinin yapıldığını, 25 Temmuz’da da firma ile sözleşme imzalanarak yer tesliminin yapıldığını, bu işin teslim süresinin 360 gün olduğuna değinerek, Botaş’ın boruları ısmarladığını, ancak hattın geçeceği yerlerdeki bazı kamulaştırmaların birkaç ay daha süre alacağını aktardıklarını, hattın bitimiyle Milas’a gazın ancak önümüzdeki yaz ayları sonlarında verilebileceğini söylediklerini belirtti.

Başkan Tokat, “bu kış kömür alacağız. Önümüzdeki yaz aylarından itibaren gaz almaya başlayabileceğiz diye düşünebiliriz. Yeni aksilikler olmazsa, bir dahaki kış ayı için kömür almayabiliriz” dedi.

Bazı vatandaşların tesisat döşettiklerini belirten Başkan Tokat, Akmercan yetkililerinin, vatandaşların binalarına kombi ve tesisat döşemelerini yaptırabileceklerini, ancak gaz bağlantı kısmının Akmercan firması tarafından yapılacağından bu konuya girmemeleri gerektiğini belirttiğini vurguladı .

Başkan Tokat daha sonra, Milas’a dışarıdan da pek çok tesisat firmasının gelmiş olduğunu tespit ettiklerini, her yere afişler, el ilanları, pankartlar asarak vatandaşların evlerine tesisat yapmaya talip olduklarını, ancak bu çevre kirliliği yaratan afişler vb. için cezai işlem yapacaklarını, bunları toplamaları gerektiğini belirtti ve belki de en önemlisi olarak, tesisat işi yapmaya talip bu kadar fazla firma olmasına karşın, Akmercan yetkililerinin, bu işi ancak kendilerinden  yeterlilik lisansı almış firmaların yapabileceğini ve şu anda Milas’ta, (ismini burdan vermek doğru olmaz ama) sadece iki firmanın olduğunu söylediklerini belirterek, vatandaşların lisanssız firmalara iş yaptırmalarının sıkıntı yaratacağını bilmesi gerektiğini aktardı.

Başkan Tokat son olarak, Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısını yaptıklarını, önümüzdeki hafta ilk fabrikanın inşaat ruhsatını keseceklerini ve birkaç hafta sonra da ilk fabrikanın temelinin, Sanayi Bakanı’nın da katılımıyla atılacağını müjdeledi.

Daha sonra hemen hepsi imarla ilgili gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık