Dün, ‘Dünya Çevre Günü’ydü

ÖNDER Haber -

Dün, ‘Dünya Çevre Günü’ydü

Dün, ‘Dünya Çevre Günü’ydü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Çevre Günü’ dolayısıyla dün Akyaka’da başlatılan, bugün ve yarın Menteşe ve Marmaris’te sürdürülecek etkinlikler düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan konuyla ilgili olarak iletilen bilgi notunda, Akyaka’da dün saat 15-18 saatleri arasında, Fide dağıtımı, Oyunlar, Canlı heykel, Fotoğraf standı, Çevre dostu çanta ve promosyon dağıtımları yapılan etkinlik programı bugün, yine 15-18 saatleri arasında Menteşe Sınırsızlık Meydanında, Branda boyama, Atık orkestrası, Fide dağıtımı, Canlı heykel gösterileri ile sürecek.

Dünya Çevre Günü etkinliklerinin son günü olan yarın ise Marmaris Türkmenistan Parkı’nda aynı saatler arasında Atık orkestrası, Fide dağıtımı, Canlı heykel, Çevre dostu çanta ve promosyon dağıtımları gerçekleştirilecek.

 

Mesajlar ...

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gazetemize ulaşan mesajlar ise şöyle ...

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Çağdaş ve gelişmiş ülkelerde çevre konusunda gerek eğitimle gerekse çıkarılan yasalar ile insanlar yaşadıkları çevreye daha saygılı ve daha duyarlı davranıyorlar. Ülkemizde ne yazık ki doğal güzelliklerimiz ve çevremiz siyasi rantlar, ekonomik çıkarlar ve plansız yapılaşmalarla talan ediliyor. İstanbul Gezi Parkı’nda üç yıl önce yaşanan ve toplumun birçok kesimini Gezi Parkı’nın, ağaçların korunması için bir araya getiren toplumsal duyarlılık, hassasiyet ve dayanışmada gördüğümüz çevremizi, ağaçlarımızı, ormanlarımızı siyasi mekanizmanın yanlış kararlarına rağmen koruyabildiğimizdir. Oysa bir şehrin giysisi ve güzelliği olan çevresel zenginliklerimizi korumak ve bizden sonraki nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak toplumun her kesimi gibi devleti yönetenlerin de başlıca görevi olmalıdır.

Muğla, doğal güzellikleri, sahip olduğu eşsiz coğrafyasıyla korunması gereken özel bir şehir. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak çevremizi koruyan, çevreye saygılı hizmetleri ve projeleri Muğla’yı geleceğe tertemiz taşımak için hayata geçirdik. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, herkesi çevre konusunda sorumluluk almaya, duyarlı davranmaya davet ediyorum.

 

TEMA Vakfı

Bugün yalnızca ülkemiz değil, yaşam mucizesinin evi olan gezegenimiz, insan kaynaklı tehditler altında. Karamsarlık için bile vaktimiz yok. Hepimiz hemen şimdi doğal varlıkları korumak için harekete geçmeliyiz. Türkiye’yi ve gezegenimizi korumak için kolları sıvamalıyız. Türkiye’de pekçok noktada, ekonomik kalkınma niyetiyle doğal varlıkların ikinci plana atıldığını üzülerek görüyoruz. Oysa, yaşamımızı sürdürebilmemiz ancak ve ancak doğal varlıkların korunmasına bağlıdır. Biz insanlar doğanın sahibi değil, yalnızca bir parçasıyız.

TEMA Vakfı olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde herkesi sürdürülebilir yaşam için doğanın bir parçası olmaya davet ediyoruz. Bununla birlikte, karar vericileri de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uyumlu politikalar üretmeye çağırıyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık