Dünya Süt Günü’nde sütün önemine dikkat çekildi

​​​​​​​Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Milas’ta düzenlenen etkinlikle 1 Haziran Dünya Süt Günü kutlanarak, sütün insan sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekildi.

Dünya Süt Günü’nde sütün önemine dikkat çekildi
  • 03 June 2021, Thursday 11:04

Her yıl 1 Haziran tarihinde kutlanılan Dünya Süt Günü, Milas’a bağlı Ekinambarı Mahallesi’nde Serdar Atabey’e ait süt üretim merkezinde Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlanıldı.

Düzenlenen etkinliğe; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ve Yönetim kurulu üyeleri, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ali Parlu, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve üreticiler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dünya Süt Günü’nde süt üretimi ve tüketimi konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, hedeflerinin her vatandaş için günde en az iki bardak süt tüketilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Üreticinin yaşadığı tüm sıkıntıları yakından takip etiklerini de ifade eden Saylak, bu anlamda kaliteli ve belgeli işletmelerin çoğaltılması ve çiftçilerin daha fazla destek almasının sağlanması adına gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Bu konuşmanın ardından kısa birer konuşma gerçekleştiren Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da Dünya genelinde yaşanılan sıkıntılardan kaynaklı ülkemizdeki üreticinin de zor durumda olduğunu belirterek var güçleriyle zorlu süreçte üreticinin yanında olmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Etkinlikte son konuşmayı ise Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke gerçekleştirdi. Kaymakam Böke, Milas’ın tarihinin 5 bin yıldan daha uzun bir sürece dayandığını belirterek; “Milas’ta sadece tarih ve turizm yok. Milas’ta aynı zamanda çiftçilik ve hayvancılık var. İlçemizde 118 binin üzerinde büyük baş hayvan ile 80 binin üzerinde küçükbaş hayvan var. Bu rakamlar da Muğla’daki tüm hayvan varlığının yüzde 40’ına denk geliyor. Bu anlamda Muğla’da ilk sırayı aldığımız için mutluyuz. Milas’taki hayvancılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi adına çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Milas’ta üretilen birçok değer olduğunu da kaydeden Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Yöremize özgü değerlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. İlçemizde bu anlamda böylesine önemli değerleri üreten ve ortaya koyan tüm emekçilerimizi kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara süt ikramında bulunuldu.

Program M.Önal Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik’in katılımıyla Muğla geneli özel gereksinimli bireylerle huzur evi sakinlerine dağıtılmak üzere 500 litre sütün dağıtılması ile son buldu. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık