Dünyanın en değerli yiyeceği Ören’de üretildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Milas Ören AR-GE Biriminde dünyanın en değerli yiyecekleri arasında gösterilen siyah havyar üretildi.

Dünyanın en değerli yiyeceği Ören’de üretildi
  • 18 February 2022, Friday 9:34

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından nesli tehlike altında olan Mersin balıklarından yetiştiricilik yolu ile havyar üretimi gerçekleştirildi.

Seydikemer Eşen çayında bir balıkçı tarafından 2017 yılında bulunan ve siyah havyar üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin balığı, MSKÜ Su ürünleri Fakültesine ulaştırılmıştı.

Bu keşfin ardından, Mersin balığı yetiştiriciliği konusunda önemli çalışmaları bulunan MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertan Ercan’ın ve Muğla’daki uzmanların çabalarıyla, Eşen çayından 100 adet Mersin balığı (Acipenser baerii) anaç adayları elde edildi.

Su Ürünleri Fakültesi’nin Ören AR-GE biriminde Doç. Dr. Ertan Ercan, Prof. Dr. Ali Günlü ve Doç. Dr. Nurçin Killi’nin çalışmalarıyla, dünyanın en değerli yiyecekleri arasında gösterilen siyah havyar üretildi.

MSKÜ’ye göre bu çalışma, Türkiye’de ilk defa Mersin balığından kontrollü koşullarda havyar elde edilmesi nedeniyle önemli bir proje olarak gösteriliyor. Üretimine devam edilen katma değeri yüksek bu ürün ile bölge istihdamının güçlendirilip, kalkınma hamlesine destek sağlanması amaçlanıyor.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık