Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Eğitim-Sen'den İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe: "ONLİNE TOPLANTILARI İPTAL EDİN"

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, online olarak yapılması planlanan öğretmen kurulu toplantılarına yönelik açıklama yaptı.

Eğitim-Sen'den İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe:

Savran; zoom, skype, team link ve whatsapp gibi resmi iletişim aracı olarak belirlenmemiş programların kullanılmasını doğru bulmadığını, veri merkezleri yurtdışında olan platformların kullanılması durumunda yurtdışına veri aktarımı söz konusu olacağından, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 9'uncu maddesinde belirtilen şartlara uygun olmayan aktarımların Kanunun ihlali anlamına gelebileceği dile getirdi.
"UYGUN İLETİŞİM ARAÇLARI' İFADESİ MUĞLAKLIK İÇERİYOR"
Şube Başkanı Birdal Savran, "Muğla İl Eğitim Müdürlüğünün yazsıyla Covid-19 salgını ile mücadele süreci kapsamında uzaktan eğitimin etkin ve verimli hale getirilmesi için uygun iletişim araçlarıyla tüm okullarda Öğretmenler Kurulu Toplantısı'nın yapılması, bu toplantıda alınan kararların İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine  gönderilmesi,İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin de alınan bu kararları birleştirerek en geç 13.04.2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermeleri istenmiştir. Söz konusu yazıdaki  “uygun iletişim araçlarıyla tüm okullarda Öğretmenler Kurulu Toplantısı'nın yapılması” ifadesinin muğlaklık içerdiğini ve bundan dolayı da sorun yaşanması olasılığının olduğunu belirtmek isteriz." dedi.
"EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN KİŞİSEL VERİLERİ İŞLENEBİLİR"
Başkan Savran, "Okul yöneticilerinin zoom, skype, team link ve whatsapp gibi programları indirtip, bu programlar aracılığıyla uzaktan toplantı yapmalarını doğru bulmadığımızı ifade etmek isteriz. Bu tarz programların kullanılması durumunda  eğitim emekçilerinin ad ve soyadları gibi kişisel verileri ile ses ve görüntü gibi biyometrik veri kapsamında değerlendirilebilecek bazı özel nitelikli kişisel verilerinin işlendiği görülmektedir.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 5 inci maddesinde kişisel verilerin işlenme şartları, 6 ncı maddesinde ise biyometrik verilerin dâhil olduğu özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları belirlenmiştir. Bu noktada, kişisel verilerin Kanunun 5 inci ve/veya 6 ncı maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak işlenmesi gerekmektedir" diye konuştu.
"TOPLANTILAR İPTAL EDİLMELİ"
Savran açıklamanın son bölümünde, "Bununla birlikte bu tür yazılımların birçoğunun bulut hizmet sağlayıcılar aracılığıyla hizmet verdiği ve bu yazılımlara ait veri merkezlerinin çoğunlukla yurt dışında olduğu gözlemlenmektedir. Veri merkezleri yurtdışında olan platformların kullanılması durumunda yurtdışına veri aktarımı söz konusu olacağından, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 9 uncu maddesinde belirtilen şartlara uygun olmayan aktarımların Kanunun ihlali anlamına gelebileceği unutulmamalıdır.
Sonuç olarak Eğitim Sen Muğla Şubesi olarak , resmi iletişim aracı olarak belirlenmemiş araçların kullanılmasını doğru bulmadığımızı belirtir; öğretmenleri bu türden eğitim araçlarını kullanmaya zorlayan eğitim yöneticileri ile ilgili gerekli yasal haklarımızı kullanılacağımızı ve resmi olmayan yazılımların kullanılmasından doğabilecek her türden olumsuzluğun sorumluluğunun eğitim yöneticilerinde olacağını bilgilerinize sunarız. Söz konusu yazıda yapılması istenen toplantıların iptal edilmesi hususuyla ilgili talebimizi iletir; talebimize verilecek yanıtı beklediğimizi bildirir, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çalışmalarında kolaylıklar dileriz" ifadelerine yer verdi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık