Eğitim-Sen'den Köy Enstitüleri`nin  80'inci yılında anlamlı ziyaret

Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran ve ekibi, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 80'inci yılında Muğla'nın Menteşe İlçesi Algı Mahallesi'nde yaşayan 95 yaşındaki Aydın Ortaklar Köy Enstitüsü mezunu Hasan Uçar'ı ziyaret etti.

Eğitim-Sen'den Köy Enstitüleri`nin  80'inci yılında anlamlı ziyaret

Covid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafenin korunduğu günde, Eğitim Sen'in Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ndeki en  tecrübeli üyesi  Prof.Dr. İbrahim Yokaş da unutulmadı. Köy Enstitülü bir babanın çocuğu olan Yokaş, laik ve bilimsel eğitim mücadelesi veren eğitim emekçilerine teşekkür etti.
Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, Köy Enstitüleri'nin 80'inci kuruluş yıldönümü ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Köy Enstitüleri; sorgulayan, üreten, yaratan, düşünen, aklı ve bilimi kullanan çağdaş bireyler yetiştirerek Anadolu aydınlanmasını günümüze taşımış, ömrü ne yazık ki kısa olmasına rağmen bilim ve kültür dünyamıza katkı sağlayan aydınlar yetiştirmeyi başarmıştır.
Köy Enstitüleri, öğrenci ve öğretmenin kimi zaman birlikte harç kardığı, kimi zaman birlikte ağaç diktiği, kısacası yaşamı umutla ürettiği, hayatın içinde, eşitlikçi bir eğitim deneyimi olarak ufkumuzu aydınlatmıştır.
Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 80. yılında bu eğitim kurumlarının kuruluş amacını ve mantığını sahipleniyor ve  aydınlanma ateşini taşıyan, demokratik öğretmen hareketinin ülkemizde gelişmesine büyük katkılar sunan tüm Köy Enstitülü eğitim emekçilerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık