EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISININ 1. OTURUMU SONA ERDİ

Milas Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumunu tamamladı. Meclis 2. oturum için 25 Ekim Cuma saat 10’da tekrar toplanacak.

  EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISININ 1. OTURUMU SONA ERDİ

 

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda 07 Ekim Pazartesi günü gerçekleşen meclis toplantısında 13 ana, 2 de ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kenan Özdemir’inmazeretli olarak katılmadığı mecliste kararların tamamı oy birliği ile alındı.

Gündem maddelerine geçmeden önce açıklama yapan Başkan Tokat:”İmar ve Şehircilik Müdür Vekilliğine Münir Geçgil, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekilliğine ise Bekir Güney’in atandığı bilgisini verdi.

Gündemin 2. 3. 4. ve 5. sırasında yer alan Belediyemiz 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Plan, 2020 Mali Yılı Performans Programı,2020 Mali Yılı Bütçe Taslağı ve izleyen 2 yılın Gelir-Gider Bütçe Taslağı ve Ücret tarifeleri ve Belediyemizin 2020 yılı Evsel Katı Atık ücret tarifeleri Plan Bütçe Komisyonuna havaleleri oy birliği ile kabul edildi.Komisyonun hazırlayacağı raporlar, 25 Ekim’de yapılan ikinci oturumda görüşülerek karara bağlanacak.

Bir başka gündem maddesinde bulunan;Muğla Büyükşehir Belediyesi Uygulama İmar Planı Bulunmayan Kırsal Nitelikli Yerleşim Alanlarındaki Yapılaşma Hakkında Yönerge gereği, Belediyemiz tarafından  07/12/2015 tarih 2015/314 sayılı Meclis Kararı ile oluşturulan “Uygulama İmar Planı Bulunmayan Kırsal Nitelikli Yerleşim Alanı Tespit Komisyonun” 31 Mart 2019 Mahalli İdari Seçimleri ile görev süresi sona ermesi nedeniyle ilgili komisyonunun yeniden oluşturulması talebi doğrultusunda komisyona İlgili Mahallenin Muhtarı, 1 aza,İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Münir Geçgil,Bekir Öner, TolgaAy, CHP Meclis üyesi Halil Mutlu, AKP Meclis Üyesi Nevzat Solmaz, MHP Meclis Üyesi İlhan Şimşek ve İYİ Parti Meclis Üyesi Gürsel İnce seçildi.

Daha sonra imarla ilgili bazı talepler İmar Komisyonu’na havale edilirken, İmar Komisyonu’nun daha önceki gündem maddeleriyle ilgili almış oldukları kararlar okundu ve bazıları kabul, bazıları reddedildi.

Gündemin tamamlanması sonrasında bazı meclis üyelerinin, çeşitli konulardaki öneri ve düşünceleri dinlendi ve not alındı. Milas Belediyesi’nin Koruma İmar Planı ve çeşitli bölgelerdeki imar planlarıyla ilgili değişiklikler konusunda ise, meclis üyesi Hürol Önder’in gündeme getirmesi sonrası, başkan, büyükşehirde süren çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve Büyükşehir Meclisi’nden geçmesi için beklenen kurum yazılarının çabuklaştırılması için, Büyükşehir meclis üyelerinin hep birlikte yakın markaj uygulayarak takip etmesi kararlaştırıldı.

Ekim ayı Meclis toplantısı 2.oturumu 25 Ekim Cuma günü tekrar toplanmak üzere açık bırakıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık