Ekoloji Birliği Ege Bölge Toplantısı 25-26 Ocak’ta Muğla’da Yapılacak

Ekoloji Birliği’nin Ege Bölge Toplantısı 25-26 Ocak’ta Muğla’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. 2018 yılında Samsun‘da SAMÇEP’in ve 2019 yılında da Aydın‘da AYÇEP’in ev sahipliği ile bölge toplantıları yapan Ekoloji Birliği, 2020 yılının ilk bölge toplantısını da Muğla‘da ve bileşenlerinden olan MUÇEP‘in ev sahipliği ile gerçekleştirecek. Muğla’daki Ege Bölge Toplantsına, bahar aylarında Ekoloji Birliği ile birlikte “enerji ve maden çalıştayı” yapacak olan Ekoloji Kolektifi de  katılacak.ı

Ekoloji Birliği Ege Bölge Toplantısı 25-26 Ocak’ta Muğla’da Yapılacak

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Ekoloji Birliği, 25-26 Ocak tarihlerinde Muğla’da yapılacak Bölge Toplantısına Ege Bölgesi’ndeki tüm bileşenlerinin davetli olduklarını belirtirken, ekoloji mücadelesi içindeki tüm platform, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının da davetli olduklarını duyurdu.

2 gün boyunca sürecek olan Ekoloji Birliği Ege Bölge Toplantısı, 25 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak ve 26 Ocak Pazar günü saat 13.30’da Yatağan’da termik santrali önünde yapılacak basın açıklaması ile yapılacak temsili kapanış töreninin ardından gerçekleştirilecek alan gezisi ile saat 17.00’de sona erecek.

Ekoloji Birliği‘nin Muğla’da yapılacak Ege Bölge Toplantısı bazı açılardan önem de taşıyor. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ev sahipliği ile gerçekleştirilecek Bölge Toplantısı, bahar aylarında Ekoloji Kolektifi ve Ekoloji Birliği ile birlikte yapılması planlanan “enerji ve maden çalıştayı” öncesinde bu çalıştayın ön açıcı bazı verilerini de oluşturabilecek. Bu nedenle Ekoloji Kolektifi de 4 kişilik bir ekiple Muğla’daki toplantıyı izlemek üzere katılacak. Öte yandan 2019 yılının son ayları içinde Muğla’da “ormancılık” ve “madencilik” olarak 2 ayrı çalıştay yapılmıştı. Her iki çalıştay sonuçlarının da bu toplantıya yansıtılması de bekleniyor.

25 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak toplantıda ilk olarak Ekoloji Birliği eş sözcülerinden Süheyla Doğan ve MUÇEP eş sözcüsü Oya Özgüven birer açılış konuşması olarak yapacakları sunumlar yer alıyor. Toplantının açılış bölümünde ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi adına Aylin Giray, bazı konuk belediye başkanları ve milletvekillerinin de birer konuşma yapması bekleniyor.
ENERJİ ve MADENCİLİK POLİTİKALARINA KARŞI MÜCADELELER
Ege Bölgesi genelindeki ekolojik sorunlar ve verilen ekolojik mücadelenin konu edileceği 2 günlük toplantı süresince, enerji politikasından kaynaklı termik santral ve jeotermal sorunu ve bunlara karşı yürütülen mücadeleler hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Madencilik konusunda da dayatılan vahşi madencilik anlayışı ve buna karşı verilen mücadele örnekleri, siyanür kullanımına dayalı altın madenciliği, sülfürik asit kullanımına dayalı nikel madenciliği ve yerellerde verilen mücadeleler hakkında geçmişten ve günümüzden bazı sunumlarla yer alacak.
EKOLOJİ BİRLİĞİ’NİN DENEYİMLERİ VE GENEL EKOLOJİ MÜCADELESİ
Ege Bölgesindeki ekoloji sorunlarının genel bir çerçeve içinde anlatımı ve tanıtımı yanı sıra, ekoloji mücadelelerinin birbiriyle dayanışması, mücadelenin ortaklaştırılması için çözüm önerileri ve yararlanılacak araçlar konusu da toplantı içinde değerlendirilecek konular arasında yer alıyor.
Ayrıca Ekoloji Birliği’nin 2 yıla yaklaşan mücadele deneyimi de değerlendirilecek. Toplantıdaki değerlendirmeler ışında, bölge toplantısından çıkan sonuçlarla mücadele sürecinde Ekoloji Birliği olarak daha aktif nasıl yer alabileceği, neler yapması ve üzerine düşen ne gibi görevleri olabileceği gibi konularda da öneriler ve çözümlerin görüşülmesi bekleniyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık