Milas Halk Eğitimi Merkezi’nin Güllük’te açtığı kurslara bir yenisi daha eklendi.
Örgü Öğretmeni Çiğdem İkibaş, “Antibakteriyel iplerden sık iğne tekniğiyle örüp, içlerine elyaf doldurarak çocukların sağlıkla oynayabilecekleri bebekler üretip plastik oyuncağa savaş açıyoruz” dedi.
Sergi açılışı
Güllük Kültür Sanat Eğitim Merkezi’nde 20 kursiyerin katıldığı Örgü Bebek kursunda iki aylık süreçte ortaya çıkan özgün bebeklerin, çocuklara, halka gösterildiği serginin açılışını Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Kurs Eğitmeni Çiğdem İkibaş birlikte yaptılar.
Açılışta İlçe Halk Eğitimi Müdürü Tunahan Bayram, hanımların kendilerinin buldukları özgün biçimde yaptıkları örgü bebeklerin çok sağlıklı olduğunu, önümüzdeki Perşembe günü Milas Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’ni kursiyer hanımlarla birlikte ziyaret ederek, buradaki çocuklara bu bebeklerden armağan edileceğini söyledi.
Kaymakam Eren Arslan, Güllük dışında Boğaziçi Köyü’nde de devam eden kursun, yaygınlaşması gerektiğini söylerken, Kurs Eğitmeni Çiğdem İkibaş ise, Mayıs sonunda bitecek kursun, istekler doğrultusunda yazın da açılabileceğini belirtti.
Sergiyi Güllük İlkokulu birinci sınıf öğrencileri de öğretmenlerinin gözetiminde gezdiler.
Ahşap ve Çini
Güllük’te geçen yıldan bu yana açılan kurslar arasında Çini ve Ahşap Şekillendirme de en çok ilgi görenlerden. Çini Kursu Eğitmeni Ayşe Arsın, bu sene 25 öğrencileri olduğunu, eskilerin ustalaştığını, yenilerin de çok hevesli olduğunu belirtti.
Arsın, “Milas’a fırın alındı, malzemecimiz ayağımıza geliyor. O açıdan rahatız” derken, kursiyerler masaların yetersiz olduğunu, bu nedenle düzenli çalışamadıklarını söyleyerek, Güllük’e de birilerinin sponsorluğuyla fırın alınmasını, ayrıca “Hanımeli Pazarı” dışında belediyenin kendilerine kapalı bir satış yeri göstermesini istediler.
Ahşap şekillendirme kursunda bu sene hem kursiyer hem de erkek kursiyer sayısının arttığını kaydeden eğitmen Pınar Gülter, kurslara devam eden bir karı kocanın çini ile ahşap çentik tekniğini birleştirerek bir sehpa yaptıklarını söyledi.
Gülter, geçen yılki öğrencilerin bu sene daha hevesli olduklarını, malzemeler çeşitlendikçe bunu ürünlere yansıttıklarını belirterek şöyle konuştu: “Geçen yıl klasik ve ahşapın doğal rengiyle ürünler yaptık. Bu yıl daha modern ve renklendirilmiş ürünler yapıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş kakma, çentik gibi tekniklerle çalışıyoruz.”
Bu kursa katılanlar ise yaptıkları çalışmanın hata kaldırmadığını, çok dikkat istediğini, buna karşın büyük keyif aldıklarını, zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını vurgularken, el sanatı ürünlerin istenen fiyattan alıcı bulamamasından yakındılar.
(13 Ocak 2017 / Güllük)





