Elveda 'Kapalı'..

1980'li yıllarda Milas'ın salon sporlarındaki ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan Milas Kapalı Spor Salonu, tarihine yenik düştü. Deprem yönetmeliğine uyumlu olmayan ve Milas’ın ihtiyaçlarını karşılayamayan Milas Kapalı Spor Salonu, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından firma tarafından yıkıldı.

Elveda 'Kapalı'..

Bilindiği gibi şu anda boşalltılan Kaymakamlık binasının yanında olan Kapalı Spor Salonu, bir ara tadilat yapılarak yeniden hizmete devam edilmesi kararı alınmıştı. Ancak Kaymakamlık binasının yıkılması kesinleştikten sonra, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin girişimleri sonrası, burasının da yıkılması kararı alındı ve hem Kaymakamlık binası, hem de Kapalı Spor Salonu alanı, yeşil alan olarak Milas Atapark’a katılacak. Böylece, uzun yıllardır sıkıntısı çekilen geniş bir meydana kavuşacak Milas. Milas’ın Hayıtlı Mahallesi’nde bulunan 250 kişilik Milas Kapalı Spor Salonu ve Kaymakamlık binasının yıkım işi, 1 Şubat’ta ihaleye çıkarılmıştı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından önceki gün spor salonu için yıkım çalışmalarına başlandı. Peşiniden de eski Kaymakamlık binası yıkılacak.

Milas’ın tarihinde önemli bir yer tutan Milas Kapalı Spor Salonu, geçmişte tek kapalı spor tesisi olarak kullanılıyordu. Deprem yönetmeliğine de uymayan, kullanım ömrünü tamamlayan Kapalı Spor Salonu, yaşanan her fırtınada zarar görüyor, çatısından su akıtıyordu. Milas Belediyesi tarafından Şevketiye Mahallesi’ne yapılan Atatürk Spor Kompleksi’nin hizmete açılmasıyla Milas Kapalı Spor Salonu, eski önemini yitirdi. 

YENİ SALON SODRA’YA

Öte yandan, geçtiğimiz yıl şubat ayında projelendirilmesi tamamlanan yeni spor salonu, Sodrakent’te yapılıyor. Bin kişilik yapılan modern salonda 4 adet antrenman salonu, soyunma odaları, toplantı ve eğitim salonları bulunuyor. İnşaatı süren tesis, teleskobik tribünlü olacak ve FIBA standartlarında salon parkesi ile döşenerek basketbol, voleybol, futsal ve hentbol sporları için üst seviyede maçların oynanabileceği standartlara uygun salon ölçülerine sahip olacak. Salonun yakın bir zamanda açılışının yapılması bekleniyor.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık