Emniyet, bayram tedbirlerini aldı…

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda meydana gelen yüzlerce trafik kazasıyla kaybettiğimiz canlar ve ülkemizin ekonomik kaybını en aza indirmek için harekete geçen İçişleri Bakanlığı, son yıllarda özellikle karayollarında farklı uygulamalar ve ilave tedbirlerle can ve mal kaybını önemli ölçüde azaltmayı başardı. 31 Mayıs’ta başlayacak ve 9 gün sürecek bayram tatili öncesinde, ülke genelinde olduğu gibi ilçemiz genelinde de alınacak tedbirler belirlendi.

Emniyet, bayram tedbirlerini aldı…

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 31 Mayıs 2019–10 Haziran tarihlerinde Ramazan Bayramı tatili süresince uygulanacak trafik konulu talimatların Valiliklere ve Kaymakamlıklara gönderilmesiyle ülke genelinde hazırlıklar başladı.

Milas Emniyet Müdürlüğü de, Ramazan Bayramı nedeniyle alınacak olan trafik tedbirleri konusunda gerekli hazırlıklarını tamamladı.

9 günlük Bayram tatili dolayısıyla alınan tedbirlerle ilgili Milas Emniyet Müdürü Turgay Ava tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bayram tatili süresince idari bürolarda görevli personelimiz ekiplere takviye olarak görevlendirilecek, görevlerine yeni başlayan personelimizle birlikte ilçemiz genelinde gece-gündüz trafik birimlerimizde görevli personelimizin katılımıyla trafik denetimi yapılacaktır. Denetimlerimiz esnasında denetime tabi tutulan tüm yol kullanıcılarına bilgilendirme çalışmalarımız olacak, imkânlarımız elverdiği ölçüde drone ve İHA türü hava araçlarından da faydalanılacaktır.

4925 Sayılı Taşıma Kanununda ticari araç sürücülerinin yaş şartı düzenlenmiş, bu kapsamda 26 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük sürücülerin ticari amaçla şehirlerarası yolcu nakli yapmalarına müsaade edilmeyecek, sürücülerin takograf ve benzeri tüm belgeleri kontrol edilerek eksiği, kusuru veya ihlali olan sürücü ve araç sahiplerine idari para cezası uygulanacaktır.

Modifiye araçlar, abartı egzoz, uygunsuz ışık donanımı bulunduran araçlar, uygunsuz ses sistemi bulunduran araçlar trafik personeli ve diğer görevlilerimiz tarafından tespit edilmesi halinde bu araçlar Bayram tatili süresince trafikten men edilecektir.

Denetimler sırasında alkol aldığı şüphesi uyandıran tüm sürücülerimizin alkol ölçümleri yapılacak olup yasal sınır üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücülerimize trafik cezası uygulanarak sürücü belgeleri son 5 yıl içerisinde 1’nci defa ise 6 ay, 2’nci defa ise 2 yıl, 3 ve daha fazlası ise 5 yıl süreyle geri alınacaktır.

Uykusuzluk ya da yorgunluk belirtileri gösteren sürücüler araç dışında yeteri kadar dinlendirilecek, uygunsuz veya arızalı ışık donanımı bulunduran araçların eksiklikleri giderilinceye kadar trafikte devam etmesine müsaade edilmeyecektir.

Tüm araç ve sürücüleri ile özellikle yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç ve sürücülerin yetki belgeleri ve SRC belgeleri ile diğer tüm evrakları kontrol edilerek eksiği görülen sürücülere veya araç sahiplerine 2918 Sayılı K.T.K. ve 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanununun ilgili maddelerinden trafik idari para cezası tanzim edilecektir.

İçişleri Bakanlığımızca 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ olarak ilan edilmiş olup kavşak giriş ve çıkışları ile trafik işaretleriyle yaya geçidi olarak belirlenmiş yerlerde öncelik yayanın olduğundan bu kurala uymayan sürücülere cezai müeyyide uygulanacaktır. Başta araç sürücüleri olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan tüm trafik kurallarına hassasiyetle uymalarını, uymayanları uyarmalarını, eksik evrakı ve aracındaki mekanik eksiği olan araçlarla ve yasal sınırlar üzerinde alkol alarak trafiğe çıkmamalarını, seyir halinde araç kullanırken cep telefonu vb. haberleşme cihazlarını kullanmamalarını önemle istirham ediyorum. Kazasız ve huzurlu bir bayram geçirmemiz dileğiyle iyi bayramlar.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık