ENDER SARAÇ ŞENLİKTE HASAT YAPTI VE KONFERANS VERDİ

ÖNDER Haber / Şahin ŞAHİN

ENDER SARAÇ ŞENLİKTE HASAT YAPTI VE KONFERANS VERDİ
  • 08 November 2018, Thursday 6:53

Milas’ta gerçekleşen 5’nci Zeytin Hasat Şenliği’nde aramızda bulunan Uzman Doktor Ender Saraç, zeytin hasadı yapılırken, giydiği efe kıyafetleriyle hasat yaptı ve  sonrasında da amfi tiyatroda bir konferans gerçekleştirdi.

Zeytinin yararları konusundaki konferansına, “Milas başta olmak üzere bu yörede 2-3 yıl sonra inşallah zeytinin çekirdeğinden, yaprağından, yağından üretilen ürünlerle birçok derdimize çözümler bulacağız” diyerek başlayan Saraç,  zeytinin yağından, çekirdeğinden, yaprağından nasıl faydalanabileceğimizi anlattı.

Saraç genel olarak şunlardan bahsetti: “Çok yemek yiyoruz, günde iki öğün yemek yemek yeterli. Proteine ağırlık vermeliyiz. Dünyayı hamur tüketen toplumlar değil, protein tüketen toplumların yönetiyor, hamur yiyenler yönetiliyor.

Göbek ve yağlanma, alzheimerın oluşmasında büyük etken; alzheimerın önüne geçebilmek için önce kesinlikle sağlıklı beslenmek gerekiyor ve bazı bitkisel kürlerle bunu daha aza indirebiliriz. Zeytinyağı bu bitkisel kürlerde büyük rol oynuyor, düzenli olarak kendi başına tüketildiğinde de alzheimerı önlemeye katkıda bulunabilir. Kolestrol ve şekeri de düşürmeye yardımcıdır.

Amerika’da yapılan bilimsel bir araştırmada cep telefonlarının yaydığı radyasyondan korunmak için bolca E vitamini tüketmemiz gerektiği öğrenildi. Zeytinyağı yüksek miktarda E vitamini içermesinden dolayı radyasyona karşı bizleri korur. Günde bir çay bardağı içmek bunun için yeterli. Saçlara ve cilde de faydalıdır. Yağının olduğu kadar yaprağının da yapılan maskeler ile cildi güzelleştirmede faydası vardır. İçinde serotonin bolca bulunur ve düzenli kullanırsak mutluluğumuzu arttırır. Kadınlarda meme kanserine karşı, erkeklerde prostat kanserine karşı ve her iki cinste de kolon kanserine karşı korur.”

Ender Saraç, daha sonra da, konferansı izleyenlerin önünde, bahsettiği zeytinyağı kürlerinden bazılarını bizzat hazırlayarak, yapılışları konusunda da bilgi verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık