Engelleri nasıl aşabildiklerini dünyaya gösterdiler!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Engelleri nasıl aşabildiklerini dünyaya gösterdiler!

Engelliler Haftası etkinlikleri ve 1. Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu ile Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından birlikte sunulan programda görev alan engelli öğrenciler, Milas’tan tüm dünyaya, engelleri nasıl aşabildiklerinin çok güzel örneklerini verdiler.

Milas Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

 

“Özel bireylere hizmet

etmek bir gönül işidir”

Programın açılış konuşmasını yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Bugün sağlıklı birer birey olabiliriz, ancak yarın birer engelli olmayacağımızın hiçbir garantisi yok” diyerek başladığı sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:

“Özel bireylere hizmet etmek bir gönül işidir. Onlar için yapacağımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım. Onlara verebileceğimiz en büyük desteğin bir tebessüm, bir selam, bir kucaklama olduğunu unutmayalım. Onlara acıyarak değil, hak ettikleri ve gereken değeri vererek, onları yaşamın içine katmalıyız.”

 

‘Milas Mucitlerini buldu’

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın konuşmasının ardından başlayan programda ilk önce 1. Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği tanıtım videosu izlendi. Tanıtım videosunun ardından, ‘Milas Mucidini Arıyor’ adlı proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada birinciliği, Ortaköy Ortaokulu öğrencileri Büşra Gürsoy ve Ali Kocakurt ‘Ayır-Topla-Dağıt’ adlı proje ile alırken, ikinciliği Dr. Mete Ersoy Ortaokulu öğrencisi Arda Erbay ‘Water Man’ adlı proje ile kazandı.

Yarışmada üçüncülük ödülünü ise Merkez Ortaokulu’ndan Damla Karabulut ve İrem Kovacı, ‘Geometri Tahtası’ adlı proje ile aldılar.

 

Engeller emekle,

sevgiyle aşıldı!

Ödül törenin ardından programda, Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu 9. Sınıf öğrencisi Huriye Akça, “Tüm engelleri aşalım” adlı şiiri seslendirirken, ardından aynı okuldan 11. Sınıf öğrencisi Neslihan Yılmaz, “Engelliler Haftası” adlı şiiri okudu.

Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmenleri; Nazire Çetin, Aygül Çınar Akkoyun ve Tuğçe Özdemir tarafından hazırlanan Koro müzik dinletisi, Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Serap Akar’ın hazırladığı ‘Kerimoğlu’ gösterisi, aynı okulun öğretmenlerinden Kirman Faki’nin hazırladığı ‘Hint dansı’ gösterisi, Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmenleri Tuğçe Özdemir, Sema Bayhan ve Nisa Bozdağ’ın hazırladığı ‘Üsküdar’ adlı ront gösterisi, Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müzik Öğretmeni Gizem Akdoğan’ın hazırladığı ‘Solo Müzik’ gösterisini Kader Tahtacı sundu.

Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Serap Akar’ın hazırladığı ‘Fark Var’ adlı rep şarkısını seslendiren engelli öğrenciler, tüm izleyicileri ayağa kaldırırken, Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmenleri; Buket Kayatürk, Gülden Özdemir Kurt ve Elif Akyol tarafından hazırlanan ‘Ispanaklı Yumurta’ adlı ront gösterisi de Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.

Program, Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Serap Akar’ın hazırladığı ‘Gece gölgenin rahatına bak’ adlı gösteri ile devam ederken, yine aynı okulun öğretmenleri; Ayla Ayaz, Neslihan Yıldırım ve Gizem Akdoğan tarafından hazırlanan engelli öğrencilerin Harmandalı gösterisi de, izleyicilerden büyük alkış aldı.

 

‘İşaret Dili’ gösterisi

Gecenin en özel bölümlerinden biri ise, Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Öğretmenleri tarafından sunulan ‘İşaret Dili’ gösterisi oldu.

Program, Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müzik Öğretmeni Gizem Akdoğan’ın yönettiği koro müzik dinletisi ve okul öğretmenlerinin yapmış olduğu etkinlikleri içeren slayt gösterisi ile son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık